Bosch Beton bygger ny fabrik i Barneveld, Holland

Bosch Beton, leverandør af indfatningsmure, flytter til en ny energibesparende fabrik på erhvervsområdet Harselaar Barneveld i første halvår af 2019. Stedet for nybyggeriet ligger kun et par kilometer fra den nuværende fabrik i Kootwijkerbroek.

En god byggemoden grund på ca. 13 hektar bliver Bosch Betons nye hjemsted. Den ligger i den såkaldte Harselaar-trekant, klemt ind mellem jernbanen og motorvejen A1. “Muligvis kan jernbanen – efter anlæggelsen af en planlagt jernbaneterminal – i fremtiden bruges bæredygtigt til til- og frakørsel af råvarer og produkter”, siger Gert van den Bosch, direktør for markedslederen inden for indfatningsmure.

Flytningen har allerede i længere tid stået på Bosch Betons ønskeseddel. Efter flere års drøftelser og procedurer med kommunen om byggemodningen af byggegrunden, har den 50-årige virksomhed nu fået de nødvendige tilladelser.

BREEAM Outstanding
Byggemodningen af det nye sted udfører Bosch Beton i eget regi. Det samme gælder for bygningen og udviklingen af maskinparken. Den multifunktionelle fabriksbygning får den højeste miljøcertificering “BREEAM Outstanding” og bygges hovedsageligt af lokale virksomheder. Det sker under ledelse af hovedentreprenør Van Mourik Bouw fra Ophemert. Bosch Beton forventer at kunne flytte før sommeren i 2019.

 Grøn energi
Efter flytningen vil Bosch Beton genindrette det nuværende sted i Kootwijkerbroek. Det er hensigten, at der realiseres en solfarm på ca. 10 hektar og et biogasanlæg, som kan forsyne den nye fabrik i Barneveld og de direkte omgivelser i Kootwijkerbroek med grøn energi.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *