HomeOm osVores historie

ET ÆGTE FAMILIEFIRMA

Gert van den Bosch begyndte for sig selv i 1968 med at fremstille små færiste. Egnens landmænd kom stadig oftere til ham, når de havde brug for færiste. Således opstod Bosch Beton. En halv snes år senere blev produktionen udvidet med plansilovægge af beton. Siden dengang er Bosch Beton vokset til en professionel organisation med godt 60 medarbejdere, der på årsbasis fremstiller over 50 000 præfabrikerede støttevægge til brug i landbruget samt til byggeri og anlæg.

Grundlæggelsen

I 1968 lagde Gert van den Bosch grundstenen til Bosch Beton bag sit landbrug i Kootwijkerbroek. Dér fremstillede han sammen med hustruen Gerrie små færiste til eget brug. Det hele foregik stadig per håndkraft, og betonvællingen blev fremstillet i en gammel blandemaskine.

1968

Den første fabrik

Som tiden gik, fik Van den Bosch stadig flere forespørgsler fra de lokale landmænd på fremstilling af sine færiste. Betonristene havde en længere levetid og var desuden stærkere end de sædvanlige stålriste. Bosch Betonindustrie BV havde set dagens lys. Mindre end ti år senere stod der en fabrik til produktion af et stort sortiment af betonriste.

1973

Start på produktion af plansilovægge

Omkring 1980 udvidede Bosch Beton sine aktiviteter med produktion af plansilovægge til bæredygtig ensilering af majs og græs. Disse støttevægge med stræbepiller er en opfindelse foretaget af Van den Bosch selv. Han fandt på denne konstruktion for at gøre sine støttevægge endnu mere robuste og bæredygtige.

1980

Udvidelse af sortimentet

I 1995 blev sortimentet øget yderligere med støttevægge på op til 3 m højde. Og ved at tilknytte forhandlere udvidede Bosch Beton sit marked til Tyskland, Belgien og Danmark.

1995

Start på produktion til byggeri og anlæg

Siden 2008 nøjedes Bosch Beton ikke længere med at henvende sig til landbrugsmarkedet men udvidede sit marked succesfuldt til byggeri- og anlægsbranchen. Introduktionen af et nyt sortiment bevirkede, at afsætningen voksede til over 20 000 støttevægge om året. I byggeri- og anlægsbranchen benyttes støttevægge blandt andet til jord- og oversvømmelsesforsvar, terrænadskillelse, landskabspleje eller til at opfange højdeforskelle.

2008

Anden generation af familien Van den Bosch i virksomhedsledelsen

I 2012 indtrådte tre af Gerts og Gerries seks børn (Brand Jan, Brechtje og Gerard) i virksomhedsledelsen. Efter i en årrække at have dækket samtlige salgs- og kontoraktiviteter på fuld tid helligede Gerrie sig derefter børnebørnene samt frivilligt arbejde.

2012

CSC-certifikat

Bosch Beton modtog i 2017 som den første støttevægsproducent i verden det internationale Concrete Sustainability Council certifikat i bronze (CSC-certifikatet i bronze). Det indebærer, at virksomheden fremstiller præfabrikeret beton på en økologisk, socialt og økonomisk ansvarlig måde. Dette globale kvalitetsmærke er og bliver standarden for ansvarlig og bæredygtig produktion og virksomhedsledelse med sine i alt fire grader: bronze, sølv, guld og platin.

2017

Start på opførelse af og flytning til ny fabrik samt overtagelse

I juni 2018 påbegyndtes opførelsen efter eget design af en ny tip-top-moderne støttevægsfabrik i erhvervsområdet Harselaar i Barneveld. Præcis ét år senere flyttede, den 1. juni 2019, Bosch Beton ind i sit ny domicil på Grote Bosweg i Barneveld. Den 1. november 2019 – efter 50 år – overtog søskendeparret Gerard van den Bosch og Brechtje van den Beuken-van den Bosch formelt virksomheden fra forældrene.

2018

Miljøomkostningsindikator på støttevægge

Bosch Beton udvikles og innoveres yderligere. Den ny mere bæredygtige produktionsmåde gjorde det nærliggende at lade beregne en såkaldt miljøomkostningsindikator (MKI). For baneselskabet ProRail optimerede vi perronstøttevæggene og formulerede en ny bæredygtig betonblanding. Vi udviklede en ny mere bæredygtig betonblanding: Eco-Mix. Sortimentet blev udvidet med LAS-væggen og den ny biostøttevæg. Og vi blev officielt tildelt certifikatet BREEAM-NL Outstanding for vores bæredygtige fabrik.

2020

Bosch Beton i udlandet

For at betjene vores lokale udenlandske markeder endnu bedre har Bosch Beton siden 2014 også et selskab i Tyskland: Bosch Beton GmbH & Co. KG i Kleve i Nordrhein-Westfalen. Fra i år kommer dertil Bosch Beton Danmark ApS i Toftlund i Sønderjylland, Bosch Beton België BV i Hasselt og Bosch Béton France SAS i Lille.

2021

“Dette firma stammer fra min kærlighed til teknologi og innovation. Fordi jeg følte, at det kunne være bedre.
Gå altid og stå for kvalitet, og det bedste råd er at kunne levere fra lager. Det er Bosch Betons DNA, og det er også det, jeg forsøgte at videregive til 2. generation.

Gert van den Bosch – Grundlægger Bosch Beton

Bosch Beton wil een solide partner zijn voor haar klanten en in samenwerkingen.

VORES KERNEVÆRDIER

Sammen
Vi arbejder sammen i forsyningskæden og branchen og etablerer partnerskaber. Dermed opnår vi de bedste resultater i fællesskab.
Operative
Vi nøjes ikke med at tænke på vidtrækkende fornyelse, forbedring, opbygning af relationer og øget bæredygtighed– vi fører det også ud i livet.
Loyale
Vi engagerer os i vores kunder og projekter og holder, hvad vi lover – også efter levering.
Innovative
Vi tænker innovativt hele vejen fra nyudvikling til montage af vores støttemure. Hvis vi tror på, at det kan lade sig gøre, tør vi også kaste os ud i det.
Med mere end 50 års erfaring med støttemure ved vi bedre end nogen anden, hvad der kan lade sig gøre. Vores kunder nyder godt af denne ekspertise, da de får personlig, professionel og pålidelig rådgivning.
Eijerskab
Vi tager ansvar for vores handlinger og ønsker at bidrage til bæredygtige støttemursløsninger. Og vi er ikke bangefor at gå forrest.
Dygtige
® Alt og altid med respekt