Bosch Beton Stadsbeek Enschede
HomeSammen i offentlige områder

Sammen i offentlige områder

Udformning af et bæredygtigt miljø for alle. Hvordan sikrer vi åbne og sikre offentlige områder, hvor vi alle kan leve, bo og arbejde sammen?

2 august 2021

De offentlige områder er måske blevet mere populære end nogensinde før! Ferietiden er i fuld gang, men vi kan ikke bevæge os rundt så frit, som vi er vant til. Påskønnelsen af de offentlige områder er steget betydeligt i den seneste tid. Takket være den såkaldte “Ommetje”-app (gåtur-appen) har det måske aldrig nogen sinde været så populært at gå tur eller vandre, og salget af cykler har nået et rekordhøjt niveau! Vi tager af sted til en tur i naturen med madpakken og en termokande i (cykel)tasken! Til skoven, stranden, parken eller torvet.

Bæredygtige omgivelser

I årevis har forskellige specialister og eksperter beskæftiget sig med spørgsmål om offentlige områder i store og små byer, kommuner og deres omgivelser. Og som tiden går, kommer udviklinger og ændrede indsigter til at spille en stadig vigtigere rolle. Udviklinger som sundhed nu med COVID-19. Men vi husker stadig de seneste billeder af oversvømmede gader (og huse) ved kraftige regnskyl. Indsigter og viden om bæredygtighed, grønne områder og biodiversitet.

Ikke desto mindre er indretningen af de offentlige områder er ikke så enkelt og er blevet til en stadig større udfordring. Foruden ovennævnte udviklinger og indsigter, skal der også tages stilling til spørgsmål som sikkerhed, tilgængelighed og pålidelighed. Hvordan indretter man de offentlige områder, så de stadig er til at leve i med 1,5-meter reglen og tilgængelige for handicappede? Eller brugen af bæredygtige materialer, der kan (og bør) holde i årevis og skal være modstandsdygtige.

Være fælles om udformningen

Bosch Beton er i stigende grad involveret i projekter, der vedrører indretningen af offentlige områder. Et godt eksempel herpå er anlæggelsen af Stadsbeek, hvormed Enschede Kommune angriber vandproblemerne i kvartererne Pathmos og Stadsveld. I den nye gade er det åen med de små broer, der bestemmer udseendet, og omgivelserne er gjort grønnere med flere træer og planter. Bosch Beton samarbejdede med Dura Vermeer på dette projekt, til hvilket vi leverede støttemure med en højde på 150, 135 og 130 cm inklusive dykkerelementer ved overgangene.
Vi har allerede udført et lignende projekt i den kommunale park ‘t Groeske i Groesbeek Kommune. Nyindretningen af parken var nødvendigt på grund af problemerne forårsaget af det overskydende regnvand. Takket være den fornyede park løber dette regnvand nu ud i ‘t Groeske i udeområdet. Vores støttemure grænser op til parken og har fået en beklædning af cortenstål.
I Houten blev der skabt en forhøjning midt i det nye boligkvarter De Kiem, som skal tjene som udsigtspunkt over området. På toppen af forhøjningen lavede designeren et kors af vores L- og LR-støttemure som – nu planterne står i fuldt flor – er et populært sted for sommerfugle og andre insekter.
Ved designet til den nye indtagspumpestation Bergsche Maas, som ligger i et såkaldt Natura-2000-område i den hollandske nationalpark De Bieschbosch, er der taget hensyn til bæredygtighed og de naturlige omgivelser. Bosch Beton leverede specielle støttemure til området omkring indtagspumpestationen. Nogle af de ellers helt glatte støttemure har fået en struktur og huller, hvor svalerne kan bygge rede.
I Genemuidens centrum blev det offentlige område foran The Read Shop gjort bedre tilgængeligt for handicappede. Her har vores radiusstøttemure fundet anvendelse i kombination med faste hjørneløsninger og lige standardstøttemure på fire meters længde. Murene er derefter malet i farven antracit.

Skræddersyede løsninger

Vi kontakter vores kunder for at finde den rigtige anvendelse af vores støttemure. Vi nærstuderer forespørgslen, sparrer med kunden og yder en ærlig og professionel rådgivning. Herefter tegner og modellerer vores konstruktionsafdeling de ønskede støttemure i BIM. Således kommer vi sammen til en løsning, der opfylder kundens ønsker og behov i den specifikke situation. Vil du vide mere? Så kontakt en af vores rådgivere helt uden forbindende. Vi vil med glæde drøfte en løsning, der opfylder dine ønsker og behov i din specifikke situation.