Bosch Beton ontvangt BREEAM-NL Outstanding certificaat
HomeOm osNyhederBosch Beton modtager certifikat BREEAM-NL ’Outstanding’

Bosch Beton modtager certifikat BREEAM-NL ’Outstanding’

Fredag den 11. december 2020 modtog Bosch Beton officielt det højeste BREEAM-NL Outstanding-bæredygtighedscertifikat med en femstjerners vurdering for den avancerede fabrik i Barneveld, Holland. Vi opnåede den maksimale score på 100 % inden for områderne energi, vand og affaldshåndtering.

14 december 2020

Den samlede score på overdragelsescertifikatet er 87,59 %. De såkaldte exemplary performances (usædvanlige præstationer) fører til kvalifikationen “Outstanding”, den højeste kvalifikation der kan opnås. På globalt plan er det kun 3 % af faste ejendomme, der opnår dette niveau.

Selvfølgelig fandt overrækkelsen sted i den ejendom, som det hele drejer sig om. Simon Hogenstijn, revisor hos W4Y Adviseurs, overrakte officielt certifikatet til Gerard van den Bosch, medejer af Bosch Beton. Olaf Buter, administrerende direktør hos Adamas Groep som ekspert i BREEAM og Nicole van Est, arbejdsplanlægger hos Van Mourik Bouw B.V., som er ansvarlig for BREEAM fra entreprenørens siden, var vidner til overrækkelsen. “En berettiget anerkendelse af Bosch Betons innovative idéer. “Outstanding Performance” er ikke kun ensbetydende med at opnå en høj score inden for de mange aspekter af bæredygtighed og sundhed. Det drejer sig også om at vise verden, at man er innovativ, og at man kan tilpasse virksomhedsdriften til nutidens klimakrav. Det er en mere end berettiget score, som den nye generation hos Bosch Beton stolt vil udbrede i betonindustrien,” siger Olaf Buter.

Overrækkelse af BREEAM Outstanding-certifikatet til Bosch Beton.
(fra venstre til højre): Olaf Buter, administrerende direktør hos Adamas Groep, Gerard van den Bosch, medejer af Bosch Beton, Simon Hogenstijn, rådgiver hos W4Y Adviseurs, og Nicole van Est, arbejdsplanlægger hos Van Mourik Bouw B.V.)

Bæredygtighed

Bosch Beton er på forkant med bæredygtighed. Bæredygtighed er central i vores virksomhedsstrategi. Som første producent af støttemure har vi modtaget det internationale CSC (Concrete Sustainability Council) certifikat guld for bæredygtig produktion af beton. Med opførelsen af den nye fabrik sidste år gav vi den en tand til. Fabrikken er opført helt i overensstemmelse med BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) på det højeste niveau “Outstanding”. Ved certificeringen er der forskellige bæredygtige aspekter, der kommer ind i billedet, såsom energi, vand, de anvendte materialer og håndtering af affald og forurening. Det store vandbassin på 2.100 m3 var særligt imponerende på grund af sin kapacitet og multifunktionelle anvendelse. I bassinet opsamles regnvandet og det genbruges i produktionsprocessen. Derfor er der behov for postevand, og vores beton er endnu mere klimaneutral. Inden for energi, vand og affald opnåede vi en score på 100 %.

MKI

Som første leverandør af støttemure i Holland har vi modtaget en verificeret livscyklusanalyse (LCA) for vores støttemure – et vigtigt næste skridt i vores bæredygtighedsambitioner. I den forbindelse bad vi eksternt certificerede instanser om at beregne vores miljøomkostningsindikator (MKI). Således er vi den første virksomhed i branche, som har en LCA og vi håber, at vi hermed kan sætte en mere bæredygtig standard.
Et projekt, hvor vores MKI-værdi spillede en afgørende rolle ved tildelingen, er samarbejdet med den hollandske entreprenørvirksomhed Dura Vermeer om ProRail-projektet “Standardiserede perroner (Perrons op Norm)”.