Bosch Beton ondertekent samenwerkingsovereenkomst met ProRail voor duurzame keerwanden
HomeOm osNyhederBosch Beton tegner samarbejdsaftale med ProRail

Bosch Beton tegner samarbejdsaftale med ProRail

Fredag den 12. november sidste år tegnede Bosch Beton en samarbejdsaftale med ProRail om et pilotprojekt om bæredygtige støttemure. Formålet med dette nye innovationspartnerskab er at samarbejde med markedsparterne om at forbedre bæredygtigheden af støttemure langs jernbaneperroner.

19 november 2021

Licitation

Til dette partnerskab registrerede Bosch Beton sig for ProRails licitation. De nuværende støttemure af beton langs jernbanen har et forholdsvist højt CO2-fodaftryk. Formålet med innovationspartnerskabet er at finde et mere bæredygtigt materiale til produktionen af støttemurene med den lavest mulige MKI-værdi uden at dette påvirker konstruktionen. Hvis dette lykkes, er det næste skridt at undersøge, om dette fremover også er muligt for større konstruktionsobjekter.
Undersøgelser skal vise, hvorvidt de nye bæredygtige støttemure i forhold til de nuværende betonstøttemure præsterer bedre med hensyn til CO2-emissioner, MKI, cirkulær økonomi og konstruktionsmæssige egenskaber. Men også med hensyn til holdbarhed, belastning og sikkerhed.

Innovationspartnere

Foruden Bosch Beton har fire andre parter tegnet aftalen med jernbaneselskabet ProRail. I den første fase undersøger parterne innovationernes effekt, gennemførlighed og økonomiske aspekter og udarbejder en handlingsplan for testfasen.
Derefter fremstiller hver af parterne en teststøttemur på 1 meter. Teststøttemuren sendes til laboratoriet og bliver underkast forskellige test. Støttemurene vil også blive afprøvet i praksis i to år på en jernbanestation i den centrale del af Holland. Det skal ske i sommeren 2022. I den sidste fase afgiver de mest succesrige parter et tilbud på deres løsning på en perron, der er aftalt i aftalen “Standardiserede perroner” (PON – Platforms Op Norm).

Standardiserede perroner

Bosch Beton er allerede involveret i ProRail-stationsprojektet “Standardiserede perroner”, hvor vi leverer eller vil levere støttemurer til perroner til forskellige stationer. Her samarbejder vi bl.a. sammen med Dura Vermeer, Wallaard Noordeloos og Van Ooijen Gouda. Specielt til dette projekt har vi optimeret støttemurene til perroner og formuleret en ny bæredygtig betonblanding. Elementerne er fuldt ud certificerede i henhold til de nyeste produktspecifikationer fra ProRail.
Perronvæggene har i år allerede fundet anvendelse i Hollandsche Rading, Soest, Soestdijk, Baflo, Brummen, Culemborg, Heeze, Lunteren og Lage Zwaluwe. I weekenden den. 20. og 21. november får stationerne i Rhenen, Veenendaal, Hoensbroek og Geleen nye perronvægge.

Mere information

Hvis du ønsker mere information om vores samarbejdsaftale med ProRail kan du kontakte Erik Mulder, kundechef GWW Nederland, på telefonnummer T +31 (0)342-441053 eller skrive en e-mail til erik.mulder@boschbeton.com.