Waterkering bij sportcomplex De Zilk in Noordwijkerhout met Bosch Beton keerwanden
HomeProjekterDæmning til sportscenter De Zilk i Noordwijkerhout

Dæmning til sportscenter De Zilk i Noordwijkerhout

I 2014 gennemgik sportscenteret De Zilk i Noordwijkerhout en gennemgribende metamorfose, fordi der skulle skabes plads til fremtidige boliger. Fodboldbanerne er drejet 90 grader og alle tennisbaner er blevet flyttet. AW Groep anbefalede bygherren at bruge betonstøttemurene fra Bosch Beton som spunsvæg.

Som følge af det planlagte nye boligbyggeri skulle sportscenteret De Zilk gennemgå en gennemgribende metamorfose. Fodbold- og tennisbanernes beliggenhed ændredes drastisk. Nord for området skulle der lægges en ny vandledning og mellem provinslandevejen N206 og sportspladserne skulle der realiseres en ny grøft. I første instans ville bygherren realisere kanalen ved hjælp af en spunsvæg i hårdttræ. Efter anbefaling fra AW Groep, som udførte projektet sammen med Antea Groep, valgte bygherren i sidste ende betonstøttemure. For betonstøttemure har en meget længere holdbarhed, er lettere at placere på sandjord end at ramme spunsvægge ned i jorden samt fordi de giver helheden en stram udstråling.

Kajmur

Til dette projekt placerede vi vores L-støttemure over en samlet længde på 900 meter for at realisere en dæmning. Højden varierer fra 2 til 2,5 m. Bosch Betons konstruktør beregnede en del af støttemurene konstruktionsmæssigt, så bygherren er overbevist om at have valgt den rigtige løsning.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores betonelementer til kanter ved vand? Så kontakt helt uden forbindende vores rådgivere.