Bosch Beton - Sleufsilo duurzame oplossing voor composteringsprobleem
HomeProjekterKomposteringsløsning til en blomsterløgsavler

Komposteringsløsning til en blomsterløgsavler

World Flower er en blomsterløgsavler med over 100 hektar blomsterløgsmarker i den nordligste del af den hollandske provins Noord-Holland. På nuværende tidspunkt dyrkes der krokusser, anemoner, vibeæg, narcisser, irisser, liljer og perlehyacinter. Virksomheden henvendte sig til Bosch Beton i forbindelse med deres problem med kompostering. I den forbindelse leverede vi vores støttemure til to køresiloer.

Den nordhollandske blomsterløgsavler forarbejder, avler, sorterer, planter og tager blomsterløg af forskellige planter op af jorden. Efter høsten forarbejder World Flower alle planter på bedriften og klargør dem til eksport for at sende dem til diverse købere, f.eks. andre planteskoler eller til løgdriver-, handels- og/eller eksportvirksomheder.

Problem med kompostering

Virksomheden i Breezand prøver at holde trit med innovationer og er ude efter bæredygtige løsninger. Fordi deres aktiviteter involverer affald, undersøgte de også problemet med kompostering. Derefter besluttede World Flower sig for at anlægge et særligt komposteringssted. Til dette formål leverede vi vores L-støttemure til to køresiloer. I den ene silo oplagres fast gødning og den anden bruges til affald fra blomsterløg og kompostering.

Duo afløbsrender

På Bosch Betons hjemmeside så de Duo afløbsrenderne og det tiltalte dem, fordi de gerne vil minimere opsamlingen af regnvand. Ellers ville der være endnu flere ensilagesafter, og jo mindre ensilagesafter der opstår, desto mindre skal der køres ud på marken. På denne måde undgås desuden afstrømning af ensilagesafter fra gården til overfladevandet. På nuværende tidspunkt opfanges regnvandet i store buffertanke.

Inden for blomsterløgssektoren er World Flower en af de første virksomheder, der har valgt denne løsning.

Samarbejde

Da World Flower havde besluttet sig for at vælge støttemurene og Duo afløbsrenderne fra Bosch Beton, gik blomsterløgsavleren i samråd med en lokal entreprenør. De byggede køresiloerne komplet i et tæt samarbejde med os. Hele projektet er blevet udført til kundens fulde tilfredshed.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til oplagring? Så kontakt helt uden forbindende vores rådgivere.

Byg din egen køresilo

Med Bosch Betons praktiske køresilo-konfigurator bygger du din egen køresilo i tre simple trin. Når du har sendt din konfiguration til os, modtager du vores rådgivning, som tager højde for dine specifikke behov og ønsker, i løbet af tre arbejdsdage – helt uden forbindende.