Bosch Beton - 330 meter lange zelfsluitende waterkering in  Spakenburg
HomeProjekterSelvlukkende dæmning beskytter Spakenburg

Selvlukkende dæmning beskytter Spakenburg

En selvlukkende dæmning med specielle støttemure fra Bosch Beton beskytter den hollandske by Spakenburgs historiske centrum mod oversvømmelser.

Dæmning med støttemure

Byggekonsortiet Van Heteren, Jansen Venneboer og den belgiske virksomhed Aggeres Flood Solutions realiserede dæmningen i Spakenburgs historiske centrum. På grund af den konstruktion, der blev valgt, og fordi svømmeren har en særlig udformning, udviklede Bosch Beton en speciel form. Vi fremstillede en meget speciel U-mur for at kunne garantere konstruktionens stivhed. De øvrige kajmure er også lavet af støttemure fra Bosch Beton. Støttemuren danner her basis for finishen med murværk.

Van Heteren kender vores specialer og kvaliteter inden for ingeniørarbejde og skræddersyede løsninger. Desuden har vi allerede et godt samarbejde med denne entreprenørvirksomhed inden for byggeri og anlæg. Derfor henvendte de sig til Bosch Beton med dette vanskelige projekt for dæmningen.

 Oversvømmelse

Nødvendigheden af dæmningen kan opstå ved vestenstorme med vindstyrke 11, som presser vandet i Eemmeer op i Spakenburg og overstrømmer kajerne både i Oude og Nieuwe Haven. Nu sættes den innovative selvlukkende dæmning automatisk i gang ved højvande. Det smukke historiske syn af fiskerlandsbyen er blevet bevaret, fordi denne dæmning kun er synlig ved højvande. Den drivende dæmning på 330 meters længde blev bygget i 2017.

Vandet hjælper til

Den innovative løsning får hjælp af selve vandet. I det nedgravede bassin er der integreret en drivende støttemur, der hviler på en svømmer på 30 cm bredde. Der er åbninger i vandsiden. Hvis vandstanden bliver højere end 60 cm over +NAP (dagligt vande ved Amsterdam), åbnes sluseportene og kan vandet strømme ind i bassinet. Derefter skubbes dæmningen op og baglandet er beskyttet mod oversvømmelse. Når vandstanden falder igen, sænkes dæmningen også automatisk.
>> Se, hvordan den selvlukkende dæmning fungerer

Årligt tilbagevendende testdag

Hvert år på tredje onsdag i september tester vandmyndigheden Waterschap Vallei en Veluwe den selvlukkende dæmning i Spakenburg. Testen er meget sensationel og tiltrækker mange forbipasserende, indbyggere og andre (udenlandske) interesserede. Under testen undersøger medarbejdere fra vandmyndighederne om systemet fungerer godt, om murene løftes lige op, om der ikke er revner eller andre defekter eller lignende.

Læs mere

Vil du vide mere om denne geniale dæmning? Så læs artiklen i “De Ingenieur” – Flexibele waterkering in Spakenburg (Fleksibel dæmning i Spakenburg)

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til vand eller specielle projekter? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.

Bosch Beton - Special keerwanden voor appartementencomplex ‘De Jonkvrouw’ in Geldrop

Specialstøttemure til “De Jonkvrouw” i Geldrop

Til det nye lejlighedskompleks “De Jonkvrouw” i Geldrop leverede vi specielle L-fliser til at kompensere for højdeforskelle.

Mere om dette projekt
Bosch Beton - Terreinafscheiding van keerwanden voor afvalopslag bij Erasmus Universiteit

Afgrænsningsmur omkring affaldsområde ved Erasmus University Rotterdam

Bosch Beton støttemure blev brugt til at skabe en afgrænsning omkring affaldsopbevaringsanlægget på Erasmus Universitet.

Mere om dette projekt
Bosch Beton - Keerwanden voor appartementen Collegepark Zwijsen in Veghel

Støttemure som indgang til lejligheder i Collegepark Zwijsen

Vores støttemure danner indgangen til lejlighedskomplekset Collegepark Zwijsen i Veghel.

Mere om dette projekt
Bosch Beton - Keerwanden voor uitbreiding Medtronic in Heerlen

Igen støttemure til udvidelse af virksomheden Medtronic i Heerlen, Holland

Til udvidelsen af virksomheden Medtronic i Heerlen leverede vi L-støttemure i forskellig mål. Murene bruges som terrænadskillelse samt til at udligne højdeforskelle.

Mere om dette projekt
Bosch Beton - Solide terreinafscheiding van keerwanden bij distributiecentrum in Roermond

Solid terrænadskillelse til distributionscenter i Roermond, Holland

Ved et distributionscenter på industriområdet Roerstreek Noord i Roermond er der brugt ca. 100 L-støttemure fra Bosch Beton.

Mere om dette projekt
Bosch Beton - Vijver en plateau van keerwanden bij autobedrijf Van Mossel in Apeldoorn

Dam og plateau af støttemure hos bilforhandler i Apeldoorn, Holland

Området omkring bilforhandleren Van Mossels showroom i Apeldoorn undergik en metamorfose. Til anlæggelse af dammen og plateauet leverede vi støttemure.

Mere om dette projekt

Bæredygtige saltlader til Rijkswaterstaat’s støttepunkter langs veje

Rijkswaterstaat’s støttepunkter langs veje i ’s Hertogenbosch, Zevenaar og Staphorst trængte til fornyelse. Vi leverede forskellige L- og T-støttemure til saltlader.

Mere om dette projekt
Bosch Beton - Innovatieve oplossing onder water voor rwzi De Sumpel in Almelo

Innovativ løsning under vandet til rensningsanlægget i Almelo (NL)

Vi leverede forskellige typer TWA- og L-støttemure til istandsættelsen af rensningsanlægget i Almelo, Holland.

Mere om dette projekt
Bosch Beton - Radius keerwanden voor uitzichtpunt in Rhenen

Buede støttemure til udsigtspunkt i Rhenen

Halvcirklen på udsigtspunktet ved Nedre Rhin nær Rhenen er opført med buede støttemure. Et unikt projekt i det smukke hollandske landskab.

Mere om dette projekt
Bosch Beton - Keerwanden vormen geluidswal langs spoorlijn Nijmegen-Den Bosch

Støttemure udgør støjskærm langs jernbanelinjen Nijmegen-Den Bosch

For at mindske støjgener er der opført en 300 meter lang støjskærm af støttemure langs jernbanelinjen Nijmegen-Den Bosch.

Mere om dette projekt