Bosch Beton - 330 meter lange zelfsluitende waterkering in  Spakenburg
HomeProjekterSelvlukkende dæmning beskytter Spakenburg

Selvlukkende dæmning beskytter Spakenburg

En selvlukkende dæmning med specielle støttemure fra Bosch Beton beskytter den hollandske by Spakenburgs historiske centrum mod oversvømmelser.

Dæmning med støttemure

Byggekonsortiet Van Heteren, Jansen Venneboer og den belgiske virksomhed Aggeres Flood Solutions realiserede dæmningen i Spakenburgs historiske centrum. På grund af den konstruktion, der blev valgt, og fordi svømmeren har en særlig udformning, udviklede Bosch Beton en speciel form. Vi fremstillede en meget speciel U-mur for at kunne garantere konstruktionens stivhed. De øvrige kajmure er også lavet af støttemure fra Bosch Beton. Støttemuren danner her basis for finishen med murværk.

Van Heteren kender vores specialer og kvaliteter inden for ingeniørarbejde og skræddersyede løsninger. Desuden har vi allerede et godt samarbejde med denne entreprenørvirksomhed inden for byggeri og anlæg. Derfor henvendte de sig til Bosch Beton med dette vanskelige projekt for dæmningen.

 Oversvømmelse

Nødvendigheden af dæmningen kan opstå ved vestenstorme med vindstyrke 11, som presser vandet i Eemmeer op i Spakenburg og overstrømmer kajerne både i Oude og Nieuwe Haven. Nu sættes den innovative selvlukkende dæmning automatisk i gang ved højvande. Det smukke historiske syn af fiskerlandsbyen er blevet bevaret, fordi denne dæmning kun er synlig ved højvande. Den drivende dæmning på 330 meters længde blev bygget i 2017.

Vandet hjælper til

Den innovative løsning får hjælp af selve vandet. I det nedgravede bassin er der integreret en drivende støttemur, der hviler på en svømmer på 30 cm bredde. Der er åbninger i vandsiden. Hvis vandstanden bliver højere end 60 cm over +NAP (dagligt vande ved Amsterdam), åbnes sluseportene og kan vandet strømme ind i bassinet. Derefter skubbes dæmningen op og baglandet er beskyttet mod oversvømmelse. Når vandstanden falder igen, sænkes dæmningen også automatisk.
>> Se, hvordan den selvlukkende dæmning fungerer

Årligt tilbagevendende testdag

Hvert år på tredje onsdag i september tester vandmyndigheden Waterschap Vallei en Veluwe den selvlukkende dæmning i Spakenburg. Testen er meget sensationel og tiltrækker mange forbipasserende, indbyggere og andre (udenlandske) interesserede. Under testen undersøger medarbejdere fra vandmyndighederne om systemet fungerer godt, om murene løftes lige op, om der ikke er revner eller andre defekter eller lignende.

Læs mere

Vil du vide mere om denne geniale dæmning? Så læs artiklen i “De Ingenieur” – Flexibele waterkering in Spakenburg (Fleksibel dæmning i Spakenburg)

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til vand eller specielle projekter? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.

5600 m3 foderoplagring til et cirkulært kvægbrug i Schwarzwald

I 2018 tog familien Hammer det første spadestik til opførelsen af en helt ny gård i udkanten af Egenhausen i den tyske delstat Baden-Württemberg. Det var grundlaget til en gård, der er optimalt fremtidssikret i enhver henseende. Til oplagring af grovfoder valgte familien Hammer at bygge 6 plansiloer fra Bosch Beton.

Mere om dette projekt
Keerwanden vormen de basis voor Deens recyclingstation.

Støttemure skaber grundlag for en ny dansk genbrugsplads

Til opførelsen af en stor og moderne genbrugsplads i Helsingør har entreprenørvirksomheden NCC Danmark A/S anvendt et stort antal støttemurelementer.

Mere om dette projekt

Vinder af konkurrence om plansilo geninvesterer sin præmie i ekstra plansilo

Familien Wesselingh valgte herefter at geninvestere pengepræmien i en ekstra plansilo.

Mere om dette projekt
Bosch Beton Fahrsilo in Merzen - Bosch Beton sleufsilo in Merzen (Duitsland)

Tysk tyreopdrætter kunde hos Bosch Beton i over 12 år

Henrik Krones tyreopdræt i Merzen-Westeroden er en familiebedrift, der går mange år tilbage i tiden. Familien Krone har været kunde hos Bosch Beton i mere end 12 år, og da de i 2022 stod for at skulle foretage en væsentlig udvidelse af deres grovfoderlager, faldt valget endnu en gang på nye plansiloer fra Bosch Beton.

Mere om dette projekt
Geluidsscherm langs de A16 - Beeld: Heijmans

Bæredygtige støjskærme langs motorvej A16 en landevej N3

På vegne af Dordrecht Kommune og under tilsyn af Ingenieurs Bureau Drechtsteden realiserede Heijmans Infra BV bæredygtige støjskærme langs A16 og N3…

Mere om dette projekt
Bosch Beton keerwanden bij zonnepark Branderwal.

Cementfri støttemure til solcelleparken Branderwal

Som en af de første kunder i Holland tager solcelleparken Branderwal (Zonnepark Branderwal) en 100 % cementfri støttemursløsning i brug.

Mere om dette projekt

Tre nye plansiloer i Bad Waldsee, Tyskland

Firma Heydt GmbH har i Ravensburg-området bygget en ny plansilo med støttemure fra Bosch Beton på familien Kiblers bedrift i Bad Waldsee.

Mere om dette projekt
Bosch Beton - Special keerwanden voor appartementencomplex ‘De Jonkvrouw’ in Geldrop

Specialstøttemure til “De Jonkvrouw” i Geldrop

Til det nye lejlighedskompleks “De Jonkvrouw” i Geldrop leverede vi specielle L-fliser til at kompensere for højdeforskelle.

Mere om dette projekt
Bosch Beton - Terreinafscheiding van keerwanden voor afvalopslag bij Erasmus Universiteit

Afgrænsningsmur omkring affaldsområde ved Erasmus University Rotterdam

Bosch Beton støttemure blev brugt til at skabe en afgrænsning omkring affaldsopbevaringsanlægget på Erasmus Universitet.

Mere om dette projekt
Bosch Beton - Keerwanden voor appartementen Collegepark Zwijsen in Veghel

Støttemure som indgang til lejligheder i Collegepark Zwijsen

Vores støttemure danner indgangen til lejlighedskomplekset Collegepark Zwijsen i Veghel.

Mere om dette projekt