Bosch Beton - Structuurwanden voor hoogteverschil bij station Chèvremont
HomeProjekterStationen Chèvremont i byen Kerkrade gøres lettere tilgængelig

Stationen Chèvremont i byen Kerkrade gøres lettere tilgængelig

ProRail arbejder i de kommende år på programmet “Landelijke Toegangelijkheid” (landsomspændende tilgængelighed). Programmet sigter på at gøre adgang til stationer lettere tilgængelig for personer med et motorisk handicap. Stationen Chèvremont i Kerkrade var den første station, hvor entreprenørfirmaet Dura Vermeer udførte programmet for ProRail. Til dette projekt leverede Bosch Beton specielt designede betonelementer med grafisk mønster for at kompensere for højdeforskellen.

Storstilet vedligeholdelse

En del af programmet “Landelijke Toegangelijkheid” er tilpasning af perronerne til en ensartet standardhøjde på stationer i hel Holland. I den forbindelse skal der udføres arbejde som f.eks. ændring af perronernes konstruktioner og/eller opretning af jernbanesporene. Dette indebærer storstilet vedligeholdelse og udskiftning af perroner på forskellige jernbanestationer. Tænk bl.a. på udskiftning af betonelementer, så samtlige perroner opfylder minimumshøjden på 76 cm.

Højdeforskel

Bosch Beton var inddraget i tilpasningen af den første station i ProRails program ved stationen Chèvremont i byen Kerkrade. Entreprenørfirmaet Dura Vermeer udførte projektet her. I den gamle situation kompenserede en hældning på 80 meter højdeforskellen på 7 meter mellem modtagelseshallen til rejsende og perronen. I den nye situation er hældningen forlænget til 180 meter og omfatter tre hældninger. I slutningen af den første hældning er der tilføjet en trappe som forkortet rute til perronen. På grund af højdeforskellen på 7 meter og begrænsede pladsforhold til gennemføringen, har man valgt vores L-støttemure med hæl.

Støttemure med grafiske mønstre

For at undgå, at det ville blive en stor grå flade, lavede en landskabsarkitekt fra Vollmer & Partners et udkast, der er baseret på rangerbanegård Kijfhoeks jernbanelayout. Derefter udarbejdede Bosch Beton udkastet yderligere og brugte det til støttemurene. Med et godt slutresultat!

Samarbejde

Dura Vermeer valgte støttemurene fra Bosch Beton på grund af kvaliteten, 3D-udkastet, som de uden problemer kunne bruge i deres eget udkast, Bosch Betons aktive engagement ved udarbejdelsen af praktiske løsninger og de korte kommunikationslinjer. Station Chèvremont var det første sted inden for projektet, hvor vores støttemure har fundet anvendelse.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores betonelementer til jernbaneprojekter? Så kontakt helt uden forbindende vores rådgivere.