Bosch Beton - Sleufsilo's voor opslag perspulp Suikerunie
HomeProjekterSuikerunie, en hollandsk sukkerfabrik, oplagrer 100.000 tons pressede roesnitter

Suikerunie, en hollandsk sukkerfabrik, oplagrer 100.000 tons pressede roesnitter

Anno 2020 udvinder Cosum Beet Company (tidligere kaldt: Suikerunie) alt fra sukkerroen, mere end alene sukker. Den er en kilde til innovative løsninger, som kræves til nutidens samfundsmæssige udfordringer og en bæredygtig fremtid. Allerede i 2012 beskæftigede Suikerunie sig med det og Bosch Beton realiserede for den sukkerroeforarbejdende virksomhed otte køresiloer af støttemure til oplagring af pressede roesnitter.

Vi modtog ordren til at bygge otte køresiloer til oplagring af 100.000 tons råvarer til et gæretankanlæg for Suiker Unie Green Energy. Siloerne af støttemure er 110 meter lang og godt 27 meter bred inklusive mellemvægge på 4 meters højde. Til denne ordre på i alt 420 betonelementer udførte vi beregningen, leveringen og opstillingen.

Pressede roesnitter

Ved forarbejdningen af sukkerroer bliver et restprodukt tilovers: pressede roesnitter. Derefter anvendte Suikerunie dette restprodukt som brændstof i det nye biogæringsanlæg på eget område. Da kunden valgte en løsning i højstyrkebeton, vil eventuel beskadigelse af oplagringen på grund af syreholdige stoffer blive betydeligt forhalet.

Skræddersyet løsning

Til hjørnerne i bagvæggen skabte Bosch Beton en skræddersyet løsning. Ved at støbe hjørnerne i støttemurene, passer de perfekt til murene.

Opstillingen af TW-støttemurene forløb hurtigt: 170 meter støttemur pr. dag. Hertil kørte ti lastbiler fra og til Bosch Betons fabrik, som dengang var etableret i Kootwijkerbroek, Holland.

Suikerunies valg af at samarbejde med Bosch Beton var baseret på prisen, rådgivningen og de bedste støttemure sammenlignet med andre producenter af betonelementer.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til oplagring? Så kontakt helt uden forbindende vores rådgivere.

Byg din egen køresilo

Med Bosch Betons praktiske køresilo-konfigurator bygger du din egen køresilo i tre simple trin. Når du har sendt din konfiguration til os, modtager du vores rådgivning, som tager højde for dine specifikke behov og ønsker, i løbet af tre arbejdsdage – helt uden forbindende.