HomeOm osNyhederEndnu engang CSC Guld til Bosch Beton!

Endnu engang CSC Guld til Bosch Beton!

Mandag den 28. august 2023 fik vi endnu engang tildelt et CSC Guld-certifikat. Denne mærkning er en garanti for bæredygtig betonproduktion.

14 september 2023

CSC-certificering til bæredygtig beton

I 2017 var vi den første støttemursleverandør, der opnåede et CSC Bronze-certifikat, i 2018 blev dette til sølv, og i 2019 opnåede vi vores første CSC Guld-certifikat. CSC-mærket står for og tildeles af Concrete Sustainability Council, som arbejder internationalt på at gøre beton mere bæredygtigt. Med dette certifikat garanterer vi over for kunden, at vores produkter og råstoffer er produceret på en ansvarlig og bæredygtig måde. Denne globale mærkningsordning er standarden for bæredygtig produktion og drift og består af de fire niveauer bronze, sølv, guld og platin.

CSC-mærket omfatter fire kategorier af bæredygtighedskriterier:

  • Virksomhedsdrift/ledelse
  • Miljømæssige aspekter
  • Sociale aspekter
  • Økonomiske aspekter

De sociale aspekter omfatter bl.a. sundhed, sikkerhed, men også integritet og forretningsetik. Og i miljøkategorien ser man f.eks. på ansvarlig arealudnyttelse, anvendte energi- og klimasystemer, vandforvaltning, LCA-oplysninger og transport.

Score

Bosch Beton har opnået guldcertifikatet med en gennemsnitlig score på 82,61%.  Heraf er 100% af pointene opnået for sundhed og sikkerhed og 87% for miljø!

Selv om en score på 82,61% er tilstrækkeligt til at opnå et platincertifikat, tildeles dette først, når leverandørerne også som minimum har opnået guld. Der tages således højde for miljøpåvirkningen gennem hele kæden. Og vores leverandører har endnu ikke opnået denne status.

Frank Staal
Betontechnoloog

” Vores næste mål er at øge bæredygtighedsambitionerne sammen med vores leverandører. Hermed hjælper vi hinanden op på et højere niveau.”

CSR i betonindustrien

Vores score viser, at vi i denne branche har stærkt brug for hinandens input og certificeringer for at kunne yde en endnu større indsats i fremtiden. Og naturligvis også for hele tiden at udfordre os selv og forblive kritisk.

Herved opstår der også en dialog med f.eks. leverandører, som således også bliver underlagt strenge krav, hvis de vælger dette til. Det skaber værdi og et fælles mål for alle aktører i branchen.

I det specifikke tilfælde med betonindustrien kan vi stadig gøre betydelige fremskridt, da betonindustrien på globalt plan tegner sig for hele 7% af den samlede CO2-udledning. Det er vigtigt at erkende, at dette ikke kun er de enkelte virksomheders ansvar, men kræver en fælles indsats. Det er derfor nødvendigt at samarbejde på tværs af branchen for at gøre en reel forskel og skabe forandring.

Wouter Slot
Projectassistent Duurzaamheid en Innovatie

” Det er helt afgørende at sætte ind. Vi er ganske enkelt nødt til at beskæftige os med disse områder for at sikre et sikkert og sundt miljø til de kommende generationer. Dette går hånd i hånd med bevarelse af økosystemerne og bekæmpelse af de globale klimaforandringer. Men det handler også om at værne om den enkeltes sundhed og tilstræbe moralsk og etisk adfærd.”

Bæredygtige ambitioner

Bæredygtighed står højt på dagsordenen hos Bosch beton. Dette for at holde vores eget og vores kundes CO2-aftryk så lavt som muligt. Ved at arbejde med bæredygtige råstoffer og have en bæredygtig produktionsproces reducerer vi vores produkters indvirkning på miljøet.

Desuden arbejder vi udelukkende med råvarer af høj kvalitet for at sikre, at vores produkter kan genanvendes fuldt ud efter endt levetid.

Vil du læse mere om vores bæredygtighedsambitioner og vores cementfri beton? Så klik nedenfor: