Bosch Beton - Eerste cementloos geproduceerde perronwanden voor veldtest geplaatst op station Blerick
HomeOm osNyhederNu testes de første cementfri perronelementer

Nu testes de første cementfri perronelementer

For to år siden påbegyndte Bosch Beton produktionen af mere bæredygtige perronelementer til projektet “Standardiserede perroner” for det hollandske baneselskab ProRail. Siden da er der blevet monteret flere tusinde elementer på en række stationer. Sidste år underskrev vi en samarbejdsaftale med ProRail om et pilotprojekt for bæredygtige støttemure. På Blerick station i det sydøstlige Holland er de første cementfri perronelementer nu blevet monteret, hvor de skal testes i to år.

3 november 2022

For to år siden påbegyndte vi produktionen af mere bæredygtige perronelementer til projektet “Standardiserede perroner” for ProRail. Vi har optimeret perronelementernes form, og vi producerer dem desuden med en ny bæredygtig betonblanding i en længde på 2 meter i stedet for tidligere 1 meter. Det har resulteret i en mere effektiv brug af materialer og en transportbesparelse. Tilsammen er alt dette med til at give en bedre MKI-værdi. Vi har allerede haft den fornøjelse at levere flere tusinde af disse bæredygtige perronelementer til en række stationer.

Pilotprojekt for bæredygtige støttemure

Sidste år underskrev Bosch Beton en samarbejdsaftale med ProRail om et pilotprojekt for bæredygtige støttemure. Formålet med dette pilotprojekt er i samarbejde med markedets parter at gøre støttemurene langs jernbaneperronerne endnu mere bæredygtige. Det har vi siden arbejdet ihærdigt på – og i sidste uge blev de første cementfri perronelementer monteret på Blerick station, hvor de skal testes i en toårig periode.

Standardiserede perroner

Bosch Beton er med i ProRails stationsprojekt “Standardiserede perroner”, hvor vi leverer perronelementer til en række stationer. Her samarbejder vi bl.a. med Dura Vermeer, Wallaard Noordeloos og Van Ooijen Gouda. Specielt til dette projekt har vi optimeret perronelementerne og sammensat en ny bæredygtig betonblanding. Elementerne er fuldt ud certificerede i henhold til ProRails nyeste produktspecifikationer.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om vores samarbejdsaftale med ProRail, kan du kontakte Erik Mulder, accountmanager for bygge & anlæg i Holland, på telefon +31 (0)342-441053 eller pr. e-mail til erik.mulder@boschbeton.com.