Bosch Beton - Keerwanden Hartmann Biofiltratiesysteem
HomeProjekterBiofiltrering som biologisk løsning på kvælstofudledning?

Biofiltrering som biologisk løsning på kvælstofudledning?

I hele kvælstofproblematikken forsøger vi at betragte problemerne som muligheder. Biofiltreringsteknik kan således være en løsning til rensning for kvælstof og finstøv. Dette har man forsket i på universitetet i Wageningen (WUR). Hartmanns biofiltersystem er et bæredygtigt system, som indeholder meget lidt teknik. Hvilken rolle spiller Bosch Betons støttemure i den forbindelse?

Innovativt filtersystem

Hartmanns biofiltersystem er et biofilter (også kaldet et “biobed”), som har været anvendt i landbruget i årevis. Filtersystemet garanterer den bedst mulige rensning af forurenet luft til gavn for mennesker, dyr og miljø. Det sker uden brug af kemiske stoffer, og systemet har en lang levetid og lave vedligeholdelsesomkostninger. Filtersystemet er en innovativ og biologisk løsning på problemer med lugtgener, men også med støv, finstøv og kvælstof. Da systemet stort set ikke involverer teknik, er det et robust og enkelt system.

Modulopbygningen betyder, at systemet beregner, hvad der er behov for på et givet tidspunkt. Således kan f.eks. luftfugtigheden opretholdes på varme dage. Hartmanns system er patenteret og har været i brug siden 2002.

>> Yderligere oplysninger om biofiltret:

Støttemure

Til installation af Hartmanns biofiltersystem opstiller vi vores L-støttemure, så de danner en kvadratisk ramme. Heri installeres biofiltersystemet efterfølgende. De forskellige højder og længder, som Bosch Betons støttemure fås i, gør dem ideelle til formålet.
Vi har udført en opstilling af denne type i Bad Bentheim i Tyskland.

Forskning på universitetet i Wageningen

Undersøgelsen på universitetet i Wageningen (WUR) bedømmer indikativt biofiltreringsteknikkens evne til at rense ventilationsluften fra fjerkræhuse for finstøv. Denne undersøgelse viser, at biofiltrering er en lovende teknik.

>> Se undersøgelsen (NL)

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om skræddersyede løsninger, vi kan tilbyde med vores støttemure? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.