Bosch Beton - Sleufsilo vervangt kuilbalen in Negenharrie
HomeProjekterPlansilo erstatter ensilageballer i Negenharrie

Plansilo erstatter ensilageballer i Negenharrie

På familie Marquardts landbrugsbedrift i Negenharrie (Tyskland) byggede Bosch Beton en plansilo med tre rum med U-støttemure på 50 meters længde. Familien Marquardt besluttede sig for ikke længere at bruge ensilageballer og få bygget en plansilo for på den ene side at kunne give deres japanske wagyu-kvæg godt foder i vintermånederne og på den anden side på grund af besparelserne.

Wagyu-kvæg

I Negenharrie i den tyske delstat Slesvig-Holsten holder Fynn Marquardt, som er familiens syvende generation, cirka to hundrede japanske wagyu-køer på sin bedrift. Bedriften har været etableret i Slesvig-Holsten siden 1950, og familien begyndte familien med at opdrætte wagyu-kvæg i 2007. Kvæget er ude på markerne i mere end to hundrede dage om året og om vinteren er kreaturerne i stalden. Opdrætteren dyrker foderet til kvæget på 209 hektar enge og grønjord.

I årevis har landbrugsbedriften benyttet sig af ensilageballer for at oplagre foderet til vinteren. Selvom det fungerede perfekt, kostede det mange penge hvert år at presse ballerne og pakke dem i folie. På grund af stigningen i antallet af kreaturer på bedriften rejste sig spørgsmålet, om det ikke ville være mere hensigtsmæssigt at vælge en plansilo. Efter nøje overvejelse besluttede opdrætteren sig for at anlægge en silo.

Fra ensilageballe til plansilo

Virksomheden henvendte sig til Bosch Beton for at få plansiloen realiseret. Vi byggede en plansilo med vores U-støttemure på 3 meters højde med tre rum på 7,5 meters bredde og 50 meters længde. Støttemurene var særdeles velegnede til store udendørs oplagringssystemer, hvor de bruges som væg mellem flere silorum.
To fag er beregnet til mejet græs og det tredje fag bruges som gødningsoplagring.
Dermed producerer de også kompost til det nyanlagte kompleks. Basisfoder af god kvalitet er af afgørende betydning for dyrenes pleje og velvære om vinteren. Det ensilerede foder suppleres med hø, halm og andre foderkomponenter.

Udvikling

Holstein Wagyu vil gerne videreudvikle sig fremover og beholde sin position i toppen. Landbrugssektoren vil uden tvivl ændre sig på grund af skiftende trends ud i det politiske landskab. Opdrætteren er allerede nu i færd med at forberede sig til en god fremtid. Anlæggelsen af plansiloen er en del af forberedelserne.
Familien Marquardt er meget tilfreds med hele projektforløbet. Familien synes, at hele projektet var godt, fra tilbud til anlæggelsen af plansiloen og alt yderligere arbejde i forbindelse hermed.

>> Se videoen, hvor Fynn Marquardt fortæller mere om opdræt af wagyu-kvæg og sin bedrift Holstein Wagyu.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til plansiloer? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.

Byg din plansilo

Med vores 3D-generator bygger du din egen plansilo i tre trin Bestem hvad du skal bruge siloen til, vælg en murtype og indtast målene på din plansilo og akseltrykket. Vælg en befæstelsestype, eventuelt tilbehør og ekstra serviceydelser. Inden for tre arbejdsdage efter modtagelse af din forespørgsel modtager du uden forbindende vores rådgivning, som tager højde for dine behov og ønsk