Bosch Beton - Sleufsilo's op geitenbedrijf van familie Krekels in Baexem (Limburg)
HomeProjekterPlansiloer for at sikre en stabil foderration

Plansiloer for at sikre en stabil foderration

Bosch Beton plansiloerne på familien Krekels’ gedebedrift i byen Baexem i den hollandske provins Limburg sikrer en afbalanceret og stabil foderration.

Marcel og Yvonne Krekels ejer sammen en gedebedrift. Oprindeligt var virksomheden et tyrebedrift drevet af Marcels forældre. Desværre blev bedriften ramt af stor modgang som BSE (kogalskab) og stærkt faldende kødpriser. Det var grunden til at starte med en gedebedrift. Da partnerskabet med hans forældre blev opløst i 2013, fortsatte parret sammen. Nu er det en rigtig familiebedrift med 1.040 malkegeder og 300 geder til opdræt.

Optimering

Gedemælken leveres til Amalthea, et kooperativ af hollandske og belgiske gedemælkeproducenter, som bearbejder deres mælk. Ægteparret satser på optimering for at producere mere mælk med samme antal geder. Dette kræver en afbalanceret foderration. Geder er meget følsomme over for ændringer i foderrationen og det kan negativt påvirke mælkeydelsen. For at kunne garantere en stabil foderration, laver han ensilager med flere lag, såkaldte lasagneensilager.

Plansiloer

På gedebedriften står nogle plansiloer fra Bosch Beton, som er adskilt ved hjælp af U150-støttemure. Siloernes ydermure er bygget med L150HAK-støttemure. På gården står der også en plansilo, der er bygget med L125HAK-støttemure til biprodukter. Denne silo har et syrebestandigt gulv af brændte klinker. Marcel Krekels overvejer fremover at arbejde med et afdækningssystem.
Ifølge planlægningen skal der i 2022 opføres et yderligere Bosch Beton plansilo hos familien Krekels.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til plansiloer? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.

Fotografi: Krekels-familien

Byg din plansilo

Med vores 3D-generator bygger du din egen plansilo i tre trin Bestem hvad du skal bruge siloen til, vælg en murtype og indtast målene på din plansilo og akseltrykket. Vælg en befæstelsestype, eventuelt tilbehør og ekstra serviceydelser. Inden for tre arbejdsdage efter modtagelse af din forespørgsel modtager du uden forbindende vores rådgivning, som tager højde for dine behov og ønsk