HomeOm osNyhederUafhængige priser

Uafhængige priser

På grund af alle de politiske udviklinger er byggesektoren under stor spænding. Det er der ingen, der har undgået at blive opmærksom på. På grund af den fortsatte efterspørgsel, materialeknapheden og den til tider reducerede produktionskapacitet på grund af Corona er byggeomkostningerne steget kraftigt i den seneste tid. Krigen i Ukraine og alt det, der er forbundet med den, gør disse tider meget usikre.

25 april 2023

Denne usikkerhed har vidtrækkende konsekvenser, ikke kun for tilgængeligheden af materialer og råvarer og dermed leveringstider, men også for priserne på materialer, råvarer, energi og brændstoffer. Dette går langt ud over den normale forretningsrisiko!

Dette tvinger os til at søge efter en løsning, hvor vi stadig kan tilbyde dig som kunde prissikkerhed i forbindelse med et tilbud eller en ordre, og hvor vi som leverandør ikke løber nogen uoverskuelige forretningsmæssige risici. Derfor har vi valgt at indføre et separat råvare- og brændstoftillæg.

Ordrer, der allerede er blevet tegnet, vil blive leveret i overensstemmelse med de indgåede aftaler, som du forventer det af os!

Tillæg for råvarer

Priserne på råmaterialer til vores betonstøttemure (sand, grus, granit, men især cement og armeringsstål) er steget enormt i de seneste måneder. F.eks. er vores indkøbspris for stål i høj grad knyttet til Grymafer, hvis prisudvikling er som følger. Se grafen.
Vi bærer selv en del af disse omkostninger (forretningsrisiko), men vi har indregnet en anden del i en (midlertidig) råvaretillægsafgift. Denne fastsættes for det kvartal, hvor ordren tages, på grundlag af prisudviklingen i det foregående kvartal og forventningerne til det kommende kvartal. Din Account Manager kan give dig yderligere oplysninger.

Bemærk venligst, at hvis købskvartalet ændres, kan tillægsgebyret også ændres.

Brændstoftillæg

Både leveringen af råmaterialer og leveringen af støttemure foregår i vid udstrækning ved hjælp af lastbil. Brændstofpriserne er steget til et hidtil uset niveau. Se Evofedenex-grafen, som vi har tilføjet til din orientering.
Vi bærer selv en del af disse omkostninger (forretningsrisiko), ligesom vi gør det med stigningen i råvarepriserne. Vi har indregnet en anden del i et (midlertidigt) brændstoftillæg.

Dette brændstoftillæg fastsættes på grundlag af det gennemsnitlige 4-ugers prisniveau på det tidspunkt, hvor din ordre bekræftes, og er derfor fast uanset leveringstidspunktet.

Med forbehold for ændringer.