Bosch Beton - Stadsbeek in Enschede voorkomt wateroverlast in de wijken Pathmos en Stadsveld
HomeProjekterByå i Enschede forebygger oversvømmelse

Byå i Enschede forebygger oversvømmelse

Anlæggelsen af en ny å i den hollandske by Enschede skal fremover forebygge oversvømmelse i forskellige bydele. Støttemurene fra Bosch Beton bidrager for en stor del til det.

Byå

Klimaet er ved at ændre sig og derfor oplever vi stadig oftere kraftige regnskyl. Enschede Kommune træffer foranstaltninger for at forebygge oversvømmelse i bydelene Pathmos og Stadsveld nu og i fremtiden. Der skal anlægges en ny å i byen i den hollandske provins Twente: de Stadsbeek. De nævnte bydele er byens lavest liggende dele. I tilfælde af kraftig regn løber det overskydende vand ud i åen. Den opsamler vandet og bortleder det overskydende vand væk fra byen, så der står mindre vand i gaderne. Fordi vandet ikke længere bliver bortledt via kloaksystemet, reduceres også trykket på kloaksystemet og kloakvandsrensningsanlæggene. Det mindsker risikoen for, at kloaksystemet bliver overbelastet og i værste fald, at vandet strømmer ind i boliger eller butikker.

På grund af byåen og de små broer kommer de fornyede gader til at se fuldstændig anderledes ud. Ved at plante snesevis af træer får bydelen en frisk og naturlig udstråling.

Bæredygtigt samarbejde

Bosch Beton samarbejdede med Dura Vermeer om dette projekt. Vi leverede 400 m specielle støttemure i én helhed, inklusive rendens udformning. Det er en bæredygtig løsning, fordi vi ikke havde at gøre med løse dele. Støttemurene varierer i højder på 150, 135 og 130 cm og der er anvendt dykkerelementer, der er egnet til tung trafik ved overgangene.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til projekter med vand? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.