Bosch Beton - Waterkering in nieuwbouwwijk in Nijkerkerveen
HomeProjekterBæredygtig dæmning i Nijkerkerveen

Bæredygtig dæmning i Nijkerkerveen

Bygherren kommune Nijkerk har ambitioner om at indrette Nijkerkerveen bæredygtigt. Derfor skulle vand spille en afgørende rolle i et kvarter med nybyggeri i Nijkerkerveen. Den kanal, der er realiseret her, er en bæredygtig løsning til regnvand.

Dæmning

De grøfter, som allerede fandtes i landskabet før realiseringen af projektet, er mest muligt blevet bevaret i planen. Derudover er der på grænsen til landsbyens udkant anlagt en bred kanal ved hjælp af ca. 200 meter L-støttemure med hæl fra Bosch Beton, som varierer i højden fra 1,5 til 2 meter. Vi leverede støttemurene og entreprenørfirmaet J. van de Brom & Zn. B.V., et familiefirma og specialiseret i bl.a. jordarbejde, placerede dem professionelt.

Bæredygtige løsninger

For kommunen Nijkerk er det vigtigt at gå til værks på en bæredygtig måde. De eksisterende grøfter er gjort bredere og dybere, så der er realiseret en kanal. I dette projekt har vores støttemure fundet anvendelse som dæmning. Kanalen er en bæredygtig løsning til opbevaring af regnvand. Planen er udarbejdet i et samarbejde med kommunen Nijkerk.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores betonelementer til kanter ved åer, kanaler og vandløb? Så kontakt helt uden forbindende vores rådgivere.