Bosch Beton - Keerwanden in de Texelse duinen bij Standpaviljoen Paal 9
HomeProjekterStøttemure i klitterne

Støttemure i klitterne

Strandpavillon Paal 9 i byen Den Hoorn på øen Texel er et begreb blandt øens indbyggere og turister. Træpavillonen er smukt beliggende på et særligt sted i klitlandskabet:  i et naturområde på 600 hektar og lige ved Nordsøen.

Jordvold

På en god vens anbefaling kontaktede ejeren af Paal 9 Bosch Beton i forbindelse med opførelse af en jordvold med støttemure ved bygning af strandpavillonen. “Fordi Paal 9 er beliggende midt i klitterne, er alt det, der bygges dér, kun midlertidigt”, sag René Jager, som har ejet strandpavillonen Paal 9 siden 2002. Til dette meget specielle projekt anvendte vi vores TWA-støttemure på 2,5 meters højde. Tilbuddet han modtog fra Bosch Beton omfattede en vejledning i forberedelse af jorden for at kunne opstille støttemurene.

Genbrug

I modsætning til støbebeton kan støttemurene nemt flyttes og genbruges i fremtiden. Det tiltalte ejeren: “Det er også idéen bag bygningen og støttemuren. En strandcafé skal opbygges og demonteres igen hver sæson. I den forbindelse er løse støttemure særdeles velegnede til formålet. Man får løse elementer til at bygge med. Men man kan også flytte dem efter f.eks. 50 år og genbruge dem et andet sted.”

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores betonelementer/støttemure til jordvolde og voldgrave? Så kontakt helt uden forbindende vores rådgivere.