Bosch Beton - Hoogteverschil bij natuurbrug/ecoduct Clemens Cornielje over N302
HomeProjekterHøjdeforskel ved økodukt Clemens Cornielje

Højdeforskel ved økodukt Clemens Cornielje

Den hollandske provins Gelderland investerer i foranstaltninger for at skabe naturkorridorer mellem naturområder for bedre at kunne forbinde naturområder med hinanden. Foranstaltningerne tager primært sigte på at hjælpe dyrearter, som har det vanskeligt. I nærheden af Nieuw Millingen og Hoog Soeren realiserede Van Spijker Infrabouw BV fra Meppel to nye økodukter. Bosch Beton leverede støttemurene til økodukten Clemens Cornielje.

Takket være de to nye økodukter over provinslandevejene N302 og N344 er det lettere for dyrene at gå fra det ene naturområde til det andet. Til anlæggelsen af økodukten Clemens Cornieltje over N302 leverede Bosch Beton i alt ca. 130 meter støttemure, inklusive tilslutninger til endepillerne og skræddersyet arbejde som affasninger. Støttemurenes højde varierer mellem 1,25 og 2,5 m.

Bæredygtig løsning

Til dette projekt brugte vi vores L-støttemure. Det er et alternativ til mure, der er støbt oven på funderingen. Ved hjælp af disse støttemure kan der laves en bæredygtig konstruktion for at kompensere for højdeforskellen, som det var tilfældet i dette projekt. Fra begyndelsen var vi aktivt involveret i projektet, leverede tegninger og kom sammen til en perfekt løsning.

Forbindelse mellem naturområder

De to økodukter, herunder Clemens Cornielje, er taget i brug den 5. oktober 2020. Dermed er den nordlige og sydlige del af Veluwe, et skovområde i de centrale områder af Nederlandene, i provinsen Gelderland, igen forbundet med hinanden og dyrene kan sikkert trække frem og tilbage i deres biotop. På nuværende tidspunkt er der i alt tretten økodukter i Gelderland.

Vi er glade for, at vi måtte yde et bidrag til dette projekt.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores betonelementer/støttemure til jordvolde og voldgrave? Så kontakt helt uden forbindende vores rådgivere.