Bosch Beton - Veiliger en sneller onder het spoor door in Den Dolder
HomeProjekterCykl sikrere og hurtigere gennem underføringen under jernbaneoverskæringen i Den Dolder

Cykl sikrere og hurtigere gennem underføringen under jernbaneoverskæringen i Den Dolder

Jernbaneoverskæringen i Den Dolder er en af de farligste overskæringer i Holland. På vegne af kommunen Zeist og ProRail er der bygget en cykeltunnel for sikkert og hurtigt at kunne cykle fra den ene side af Den Dolder til den anden. Entreprenørfirmaet Gebr. De Koning realiserede projektet og Bosch Beton leverede skræddersyede støttemure.

I Den Dolder har man allerede i mange år haft ønske om at realisere en sikker og hurtig jernbaneunderføring til cyklister og fodgængere. På den ene side af jernbanen ligger der bl.a. sportsbaner og en idrætsforening og en skole har til huse der. Samtidigt med anlæggelsen af cykeltunnellen skød der et nyt boligkvarter op på den anden side af jernbanen.

Skræddersyede støttemure

Underføringen består af en skaktkonstruktion i beton ved jernbanekrydset og støttemure i tilkørselsvejene. Til dette projekt er der ikke anvendt standardstøttemure. Vi lavede alle murene, inklusive flotte rundinger, efter mål og murene varierer i højden fra 1 til 4,5 meter. Efter opsætningen af støttemurene startede færdiggørelsen af jernbaneunderføringen, f.eks. rækværker og vejarbejder. En kunstner lavede et flot finish med en flisebelægning på støttemurene. Til dette formål var et glat underlag nødvendigt.

Lige før jul 2017 fik de første cyklister og fodgængere lov til at cykle/gå gennem tunnellen. Den officielle åbning var på 24. januar 2018.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores betonelementer til jernbaneprojekter? Så kontakt helt uden forbindende vores rådgivere.