Keerwanden van Bosch Beton vormen de basis voor Deens recyclingstation
HomeProjekterStøttemure skaber grundlag for en ny dansk genbrugsplads

Støttemure skaber grundlag for en ny dansk genbrugsplads

Til opførelsen af en stor og moderne genbrugsplads i Helsingør har entreprenørvirksomheden NCC Danmark A/S anvendt et stort antal støttemurelementer. Efter mange møder og omfattende rådgivning fra Bosch Betons salgs- og ingeniørteam, har NCC Danmark A/S besluttet sig for at købe støttemurelementerne samt bygge genbrugspladsen ved hjælp af den hollandske betonproducents støttemure.

Genbrugspladsen Cirklen som ny genbrugsplads

At den nye genbrugsplads bærer navnet Cirklen, kan forklares på to påfaldende måder. Det er ikke uden grund, at genbrugspladsen hedder “Cirklen”. Det fremgår nemlig umiddelbart af genbrugspladsens arkitektoniske design.  Efter ankomsten kører de besøgende bogstaveligt talt 2 eller 3 gange med uret rundt om cirklen for at sortere deres affald så effektivt som muligt i forskellige affaldscontainere.

Men det cirkulære design henviser også eftertrykkeligt til genbrugspladsens mål om bæredygtig cirkularitet. Foruden affaldsindleveringsstationen er der etableret butikken ”Genbrugshuset” med moderne indretning, hvor besøgende kan tage op til 3 genbrugseffekter pr. dag med hjem uden beregning. Også udvalgte byggematerialer kan få et “nyt” liv på genbrugspladsen.

Skræddersyede støttemure som grundlag

Bosch Betons ingeniørteam var med til at udvikle totalløsningen for entreprenørvirksomheden NCC Danmark A/S fra A til Å. Til opførelsen af genbrugspladsen er der anvendt ikke mindre end 235 støttemure, hvor hovedparten af støttemurene krævede tilpasning på grund af det cirkulære design. Derfor skulle der realiseres støttemure med affasninger, gering og afkortning. Til bestemte dele af genbrugspladsen er der også produceret specifikke skræddersyede støttemure som “specialopgave”. Til hver anvendelse beregnede ingeniørerne hos Bosch Beton den maksimale belastning, hvilket resulterede i anvendelsen af L- og LR-støttemure, både med og uden hæl. Også transporten af støttemurene til Danmark og en stor del projektforberedelsen samt placeringen blev koordineret fra Barneveld i Holland.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til anvendelser såsom oplagring? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.