Bosch Beton - Duurzame zoutloodsen voor Wegensteunpunten Rijkswaterstaat
HomeProjekterBæredygtige saltlader til Rijkswaterstaat’s støttepunkter langs veje

Bæredygtige saltlader til Rijkswaterstaat’s støttepunkter langs veje

Bosch Beton leverede diverse støttemure til fornyelsen af Rijkswaterstaat’s støttepunkter langs veje i ’s Hertogenbosch, Zevenaar og Staphorst. (Rijkswaterstaat er den hollandske statsvirksomhed med ansvar for veje og sejlløb.) På vegne af byggekonsortiet Peek Bouw & Infra og Van Norel er der med vores L- og T-støttemure bygget nye saltlader.

Byggekonsortiet Peek Bouw & Infra og Van Norel kontaktede Bosch Beton i forbindelse med forskellige støttemure til at opføre nye støttepunkter langs veje. Peek Bouw & Infra og Van Norel har allerede tidligere samarbejdet og fik kontrakten om nybyggeri af støttepunkterne langs veje i ‘s Hertogenbosch, Zevenaar og Staphorst efter licitation.

Saltlader

Bosch Beton leverede forskellige præfabrikerede støttemure på 465 cm højde. Til ydermurene er der brugt L-støttemure med hæl og T-støttemure til skillevæggene.
Rijkswaterstaat ville på enkelte steder teste to opbevaringsbeholdere i stedet for én. Ved hjælp af T-støttemurene var det nemt at skabe to opbevaringsbeholdere. Takket være deres design er T-støttemure særdeles velegnede til oplagringsløsninger som f.eks. saltlader. Bosch Beton fører både L- og T-støttemure med en højde på op til 7,5 m i sit sortiment.

Beton af høj kvalitet

Strøsalt er et meget aggressivt materiale. Vores selvkomprimerende højstyrkebeton C60/75 er af høj kvalitet, således at lang holdbarhed er garanteret. Vi anvender strenge kvalitetsbetingelser på vores produkter. Vi har eksempelvis KOMO-certifikater, der garanterer den høje kvalitet af vores støttemure. Desuden har Bosch Beton opnået CSC-guldcertifikatet. Dette globale kvalitetsmærke står for præfabrikerede betonprodukter, der er fremstillet på en økologisk, social og økonomisk forsvarlig måde. Intelligent ingeniørarbejde, måden hvorpå Bosch Beton producerer betonprodukter samt den avancerede betonblanding sikrer en lang holdbarhed, hvilket igen er på linje med bæredygtighedsaspektet. En yderligere fordel er, at støttemurene også er meget glatte.

Skræddersyet arbejde og installation

Den indledende fase krævede forberedelse og dette medførte en række udfordringer. I den forbindelse tænkte vi bl.a. på, hvordan sandlejet skulle anbringes og målene. Selve installationen krævede en del præcisionsarbejde. Funderingssoklerne til bygningens spær var allerede klar. Derfor lavede vi udsparinger i støttemurene på vores fabrik. På denne måde er opbevaringspladsen udnyttet optimalt.

Vores serviceteam var til stede på byggepladsen for at sørge for installationen og hjælpe til, hvor der var behov for det. Støttemurene er installeret ved hjælp af en teleskopkran og en tung vakuumklemme. Småskader, der opstod ved installation, er blevet udbedret med det samme. Takket være god forberedelse og indbyrdes kommunikation var støttemuren installeret hurtigt og vi klarede deadline for leveringen i god tid. Derefter blev tagkonstruktionen monteret.

På grund af det gode samarbejde, således at alle involverede parter leverede et godt stykke kvalitetsarbejde. Og med et slutresultat, som alle er meget tilfredse med.

“Takket være den hurtige og velkoordinerede installation kunne Rijkswaterstaat hurtigt  tage saltladen i brug”, siger Jochem van Vliet, Peek Bouw & Infra BV.

Støttepunkter langs veje

I 2016 har Rijkswaterstaat startet projektet Støttepunkter langs veje. Anledningen var, at et stort antal støttepunkter langs veje trængte til at blive fornyet. Men også for at forbedre kvaliteten af disse støttepunkter samt for at opfylde de seneste krav til bæredygtighed. I hele Holland findes der flere støttepunkter langs veje til opbevaring af udstyr og vejsalt.
I forbindelse med projektet Støttepunkter langs veje blev alle 55 støttepunkter i Holland tilpasset. Disse tilpasninger skal være færdige i 2026.

Støttepunkterne langs veje i ’s Hertogenbosch, Zevenaar og Staphorst er alle nybyggeri. Ved nybyggeriet spillede bæredygtighed en afgørende rolle. F.eks. har støttepunktet i ‘s Hertogenbosch, som officielt er åbnet 7. april 2022, solpaneler.

Samarbejde

I dette projekt, der udføres for Rijkswaterstaat, er flere parter involveret. Ud over byggekonsortiet Peek Bouw & Infra og Van Norel har også Jura BV deltaget i projektet. Jura BV tilbyder totalløsninger til dræning i offentlige områder. Til saltladerne ydede virksomheden et bidrag med skjulte afløbsrender i armeret beton, som kan inspiceres. Bæredygtige støttemure fra Bosch Beton er blevet anvendt på flere steder.
I mellemtiden er støttepunkterne langs veje i ’s Hertogenbosch, Zevenaar og Staphorst leveret og taget i brug.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til opbevaring? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.