HomeProjekterNy bæredygtig genbrugsplads i Zuidwolde, Holland

Ny bæredygtig genbrugsplads i Zuidwolde, Holland

I Zuidwolde realiserede Antea Group en splinterny og bæredygtig genbrugsplads. På genbrugspladsen er der bygget en skråning, som gør det muligt for biler at køre op til en såkaldt perron. De holdbare betonelementer fra Bosch Beton er anvendt langs med siderne af skråningen.

Der fandtes allerede en genbrugsplads i kommunen De Wolden i Zuidwolde, men den var forældet og havde ikke længere tilstrækkelig kapacitet til antallet af indbyggerne, som er steget fra 10.000 til 24.000. En yderligere grund til at bygge en ny genbrugsplads var bl.a. de ændrede love og bestemmelser, som kræver en langt større sortering af affald og delstrømme.

Atten affaldsstrømme

Den nye genbrugsplads giver plads til sorteret indsamling af ikke mindre end atten forskellige affaldsstrømme. Derfor var det nødvendigt med at indrette genbrugspladsen så effektivt som muligt. For at muliggøre det, anvendte vi bl.a. godt 100 meter støttemure for at skabe højdeforskellen. Vi flyttede også indgangen til genbrugspladsen, hvilket gav mere plads til biler på området, så der undgås bilkøer på den offentlige vej.

Stor belastning

Til dette projekt brugte vi LR-støttemure med en højde, der varierer mellem 1,5 og 3 meter. Denne type støttemur er designet med særligt henblik på ekstremt store belastninger i anlægs-, vej-, kanal- og havnebygning og derfor er den anvendt her. Forinden blev projektet drøftet med byggelederne og der er udarbejdet en tydelig implementeringsplan. Under forberedelserne lavede Bosch Beton tegningerne og stod for beregningen. Støttemurene er opstillet direkte fra lastbilen med assistance fra vores bygningsarbejdere. Der er opnået et godt resultat, som er udført til bygherrens fulde tilfredshed.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til oplagring? Så kontakt helt uden forbindende vores rådgivere.