HomeProjekterTysk tyreopdrætter kunde hos Bosch Beton i over 12 år

Tysk tyreopdrætter kunde hos Bosch Beton i over 12 år

Henrik Krones tyreopdræt i Merzen-Westeroden er en familiebedrift, der går mange år tilbage i tiden. Familien Krone har været kunde hos Bosch Beton i mere end 12 år, og da de i 2022 stod for at skulle foretage en væsentlig udvidelse af deres grovfoderlager, faldt valget endnu en gang på nye plansiloer fra Bosch Beton.

En lang historie

Familien Krones tyreopdræt blev grundlagt for mange år siden af Henrik Krones far. Han begyndte med nogle få tyre, som han holdt på den modsatte side af vejen ved den gamle vandmølle ved Westerodener Mühlenbach. Med årene voksede bedriften til et omfattende tyreopdræt, som i dag drives af anden generation i form af Henrik Krone. Henriks far er dog stadig med på sidelinjen, da han hjælper sin søn på gården til daglig.

Udvidelse af grovfoderlager

I 2011 investerede Henrik Krone i en 80 meter lang plansilo fra Bosch Beton opført af 40 stk. L250HAK-elementer. I årenes løb er bedriftens tyrebesætning blevet udvidet betydeligt. Derfor blev der 11 år senere lagt nye planer om opførelse af to nye plansiloer, hvoraf den ene blev taget i brug allerede samme år, og den anden netop er opført til græsningssæsonen 2023.

For at kompensere for niveauforskellene på Krones ejendom er der anvendt støttemure med forskellig højde. Bosch Betons udviklingsteam tegnede siloerne med 4 forskellige murhøjder for derved at realisere en plan grovfodersilo på 3 meters højde i det kuperede terræn. Der er opført to plansiloer med støttemure i LA300-serien kombineret med U300HAK-elementer med en trappe. På plansiloernes bagside er der herefter opsat LR225S- og LR250S-støttemure for at opnå en solid, overkørbar bagvæg. Højdeforskellen ved tilkørslen til siloens bagside er til sidst udlignet med et LA250S-element, hvorefter der er lagt en flot belægning. På fabrikken blev seks støttemure affaset efter kundens specifikationer. Henrik Krone investerede også i en dug i høj kvalitet, som han har monteret på siloen med båndstrammere. Det letter afdækningen af siloen betydeligt og sikrer en optimal konservering af grovfoderet.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til plansiloer? Så kontakt vores konsulenter helt uforpligtende.