Dijk van Bosch Beton keerwanden voor rangeerstation De Vork in Haren (Groningen)
HomeProjekterDige af støttemure til rangeringsområde i Haren (NL)

Dige af støttemure til rangeringsområde i Haren (NL)

I hollandske Haren syd for Groningen har jernbaneselskabet ProRail anlagt et nyt rangeringsområde med navnet “De Vork”. Til dette nye område har Bosch Beton leveret støttemure, så gasledningerne ikke skulle bære jordens samlede vægt.

Rangeringsområde

I de kommende år kommer der til at ske omfattende forandringer på banegården i Groningen. Ud over etablering af ekstra spor er der planer om en passagerpassage, en cykeltunnel og en baneunderføring til busser. Alt dette kræver ekstra plads, og derfor er rangeringsområdet syd for banegården blevet udflyttet til “De Vork” i Haren. De Vork ligger ved sporopdelingen mellem sporene mod Winschoten og Zwolle. Området fungerer som rangeringsplads for tog, der er taget midlertidigt ud af brug for at blive rengjort, tanket op og vedligeholdt.

Unikke støttemure

I det nye, 22 hektar store rangeringsområde er der etableret en vold, der så vidt muligt skal skærme mod støj- og lysgener. Da jordvolden ikke må anlægges oven på gasledninger, er der opstillet seks meter høje støttemure fra Bosch Beton. Dermed belastes gasledningerne ikke med al jordens vægt, og det er stadig muligt at foretage eventuelle yderligere udgravninger. Støttemurene indgår i diget/jordvolden, så de tilsammen udgør én helhed.
I alt er der monteret 26 støttemure med hæl i højder fra 2 til 6 meter med en projekteret levetid på 100 år. Alle elementerne er med skrå kant.

Arkæologisk spadserepark

Ved siden af rangeringsområdet er der anlagt en arkæologisk spadserepark, som har været åben for besøgende siden juni 2019. Inden entreprenørfirmaet Oosterhuis BV kunne anlægge parken, blev der udført omfattende arkæologiske undersøgelser og gjort mange værdifulde fund. F.eks. er der fundet spor af gårde fra romersk og sen jernalder og omkring 10 kg flintredskaber.

Service

Ordregiveren valgte Bosch Beton, fordi vi som den eneste leverandør har 6 meter høje støttemure i vores sortiment. Derudover var vores involvering i projektet fra start til slut og montageassistancen fra vores serviceteam udslagsgivende for, at valget faldt på os.
Alt i alt et godt samarbejde med en meget tilfreds kunde!

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til anlæg og have? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.