Bosch Beton - Keerwanden voor eerste duurzame schoolplein in Kortrijk (België)
HomeProjekterKedelig skolegård i Kortrijk (BE) forvandlet til første Zero Waste Schoolyard

Kedelig skolegård i Kortrijk (BE) forvandlet til første Zero Waste Schoolyard

I den belgiske by Kortrijk har skolen Sint Amandsbasisschool Zuid nu fået Flanderns første “Zero Waste Schoolyard” i projektet af samme navn. Hver eneste kvadratmeter af skolegården er udnyttet optimalt. Til dette særlige projekt har Bosch Beton fået den ære at levere en række forskellige støttemure.

Zero Waste Schoolyard

Den første Zero Waste Schoolyard i Flandern er blevet til ved et unikt samarbejde mellem forældre og lokale beboere. Skolens kedelige, asfalterede legeplads på 5.000 m2 har gennemgået en sand forvandling til en grøn park. Skolegården er først og fremmest til eleverne, men uden for skoletiden har resten af byens beboere lov til at benytte den som park.

Designet af den nye skolegård er velgennemtænkt, bæredygtigt og pædagogisk. F.eks. er den gamle asfalt blevet genbrugt, og hver eneste regndråbe bliver opsamlet i en buffertank. Der er masser af plads til træer, blomster, beplantning, insekter og sommerfugle i parken, hvilket gør den til et dejligt sted at opholde sig for alle.

Designet på baggrund af elevernes input

For fire år siden fik skolens elever et blankt tegneark med hjem. Herpå kunne de tegne, hvordan de syntes, deres skolegård skulle se ud. Herefter samlede man elevernes input og henvendte sig til landskabsarkitekten Green-YD Tuin- & Landschapsarchitectuur, som tegnede den nye, smukke skolegård. Farverne blå, grå og grøn spiller en stor rolle i designet.

Indretning

Legepladsen har en pannafodboldbane, som er bygget med vores L-støttemure med en højde på hhv. 1,25 og 1,50 meter. Rundt omkring står der 1,75 meter høje L-støttemure med hæl, hvorpå der er monteret bænke. I det udendørs klasseværelse er der anvendt 1,75 og 2 meter høje Bosch Beton L-støttemure med en perfekt skræddersyet krumning. For at opnå en flot pasform har vi savet støttemurenes topkant til i den rigtige vinkel. Og for at give det hele en flot finish er der også monteret et antal betonvægge.

MKI

Leveringen og montagen af murene gik hurtigt. De skræddersyede elementer var tilpasset helt efter kundens ønsker. Den ekstraordinære MKI-værdi på støttemurene fra Bosch Beton var en stor merværdi for hele projektet.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til anlæg og have? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.