Bosch Beton - Perrons station Holten verbreed met keerwanden
HomeProjekterPerroner på Holten station udvidet med støttemure

Perroner på Holten station udvidet med støttemure

På grund af et stigende antal rejsende til og fra Holten station var det nødvendigt at udvide perronerne. Til formålet er der anvendt støttemure fra Bosch Beton. Til den nyetablerede parkeringsplads er der også gjort brug af vores støttemure. En del af murene har efterfølgende fået en RAL-farve og antigraffitibelægning.

Perronudvidelse

Antallet af mennesker, der tager toget, er stigende. Det mærkede man også på den forholdsvis lille station i Holten. For at kunne håndtere den tiltagende strøm af rejsende var det nødvendigt at modernisere stationen. Ved at gøre perronerne bredere med støttemure har man øget stationens kapacitet, så flere mennesker kan benytte stationen.

Jordbefæstelse

De mange passagerer medfører også en stigende trafik til og fra stationen. Til den nærliggende nye parkeringsplads er der anvendt støttemure til jordbefæstelse langs jernbanesporet. Det samme gør sig gældende langs en tilstødende terrasse. Efterfølgende er en del af støttemurene blevet forsynet med en RAL-farve og antigraffitibelægning.

I alt er der opsat over 300 meter støttemure til projektet, i højder varierende mellem 1,25 og 2 meter.

Opsætning

Projektet langs jernbanen skulle foregå i henhold til en streng planlægning af hensyn til banedriften, som naturligvis ikke kunne indstilles længere end til den fastsatte tidsfrist. Derfor leverede Bosch Beton støttemurene just-in-time. I nært samråd med Bosch Beton opsatte kunden selv støttemurene ved hjælp af en særlig løftetang.

Standardiserede perroner

Bosch Beton har bl.a. også været med til at udvide perronerne på stationen i Hollandsche Rading. Udvidelsen af denne station udgjorde i 2021 startskuddet til ProRails mest omfattende stationskontrakt. Formålet med dette projekt er bl.a. at standardisere samtlige perroner i Holland til samme perronhøjde, så passagerer med handicap kan rejse selvstændigt med toget.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til jernbaneprojekter eller jord & have? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.