Bosch Beton creëerde voor Vandenbergh Tuincentrum ruimtebesparende opslag met keerwanden in Duffel (BE)
HomeProjekterPladsbesparende lagerplads til nyt havecenter i Duffel

Pladsbesparende lagerplads til nyt havecenter i Duffel

Van den Bergh Tuincentrum i Duffel (BE) fandt en ubebygget grund, hvor de havde mulighed for et bygge et nyt og større havecenter. For at udnytte den nye grund bedst muligt gjorde virksomheden brug af Bosch Beton pladsbesparende støttemure.

Fokuspunkter

Som følge af vækst og udvikling var havecentret Van den Bergh Tuincentrum vokset ud af sine eksisterende rammer. Virksomheden fandt en ny og større grund i udkanten af industriområdet i den belgiske by Duffel. Den ubebyggede grund krævede en del forberedelser, før det nye havecenter kunne etableres. For eksempel skulle der anlægges forskellige grønne zoner og oplagringsbeholdere. Og arbejdet blev ikke gjort lettere af, at en af provinsen Antwerpens vigtige vandforsyningsledninger gik tværs igennem grunden under jorden. Denne ledning skal til enhver tid være tilgængelig i forbindelse med ændringer eller eventuelle problemer. Endnu et vigtigt aspekt for havecentret var erhvervsgrundens økologiske beskaffenhed.

Pladsbesparende løsning

Havecentret søgte rådgivning hos have- og landskabsarkitektbureauet KM Tuinplanning for at finde ud af, hvordan opgaven bedst kunne gribes an. Herefter tog miljø- og landskabsarkitekten fat i Bosch Beton. Provinsens vandledning blev overdækket på en sikker måde ved hjælp af gulvplader fra Bosch Beton, som kan holde til tunge akseltryk. Kunden havde selv nogle betonklodser, som var blevet brugt til opbevaringspladser på den eksisterende grund. Men et besøg hos Bosch Beton overbeviste kunden om vores pladsbesparende muligheder og styrkegaranti.

MKI

Kunden valgte støttemure fra Bosch Beton på grund af vores gode service og høje pålidelighed. Men også fordi betonelementerne bliver produceret på en miljøvenlig måde og omfatter en beregnet MKI-værdi (miljøomkostningsindikator).
Til dette projekt er der anvendt over 500 meter L250-, L300- og TWA250-støttemure. Derudover er der lagt ca. 3.300 m2 gulvplader.

Støttemure til opbevaringsbåse

Ved hjælp af vores TWA250-mure er der opført opbevaringsbåse. Da båsene skulle være 6 meter dybe, lavede vi en specialskabelon til dette projekt, så vi kunne producere 2 meter lange elementer. TWA-støttemurene er egentlig udviklet til plansiloer og biogassiloer som dem, man finder i landbrugssektoren. Men netop dette design gør, at disse mure også egner sig fortrinligt til andre oplagringssystemer. Som noget unikt kan begge sider af murene fuldt ud optage de svære tryk- og stødbelastninger fra f.eks. traktorer og gummigeder.

Projektet blev afsluttet i september 2021. Kunden er tilfreds med Bosch Beton’s valg og ekspertise.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til opbevaringsløsninger? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.