Bosch Beton - Sleufsilo bij melkveebedrijf Hveddegaard in Kibæk (DK)
HomeProjekterPlansilo på en alsidig dansk mælkeproducerende bedrifts gård

Plansilo på en alsidig dansk mælkeproducerende bedrifts gård

Den danske mælkeproducerende bedrift Hveddegaard i Kibæk er fast kunde hos Bosch Beton. Her har vi i de seneste år bygget flere plansiloer med vores L-støttemure.

Søren Kristensen har været mælkeproducent i Kibæk i over 30 år. I begyndelsen havde han 70 køer og nu er der 700 mælkekøer. Bedriftens areal er også vokset fra 44 til 650 hektar. Bedriften er opdelt i to dele. I den ene del af stalden malkes der cirka 250 køer. I hovedbygningen holdes der 450-500 køer og er de beskæftigede med opdræt af køer. Desuden dyrkes der majs, græs og korn som foder til køerne.

God plansilo

Landmanden gør sit yderste for at sikre en god høst af høj kvalitet. I den forbindelse er det vigtigt, at opbevaringen foregår korrekt uden for meget spild, når majs, græs eller korn tages ud af siloen igen. Fordi godt grovfoder er jo grundlaget for alt.

En af grundene til, at de flere gange har valgt Bosch Beton, er at landmanden med disse støttemure kan bygge højere ensilager end det er muligt med støttemure fra andre leverandører. Også Søren er yderst tilfreds med Bosch Beton medarbejdernes ekspertise og professionalisme.

Bosch Beton byggede en plansilo med L300-støttemure med hæl på to gange 24 meters længde. Den nye silo erstatter en eksisterende plansilo fra en anden leverandør. De støttemure, som den nye plansilo er opført med, har en levetid på mindst 50 år. Mælkeproducenten kan i hvert fald være sikker på at have investeret i en solid silo, også til den næste generation.

Udviklinger

På den mælkeproducerende bedrift følger de hele tiden udviklingerne inden for foder og teknologi. De holder øje med situationen hver dag, og hvis der dukker noget nyt op, vurderer de, om det kan være nyttigt for bedriften. Hensigten er at være en lønsom bedrift med varig værdi, men selvfølgelig ønsker de også at bedriften giver overskud hver dag.

Andre aktiviteter

Foruden at drive landbrug er der også andre aktiviteter på gården. Man kan f.eks. booke en ferie i en af ferieboligerne. Og i 2009/2010 er der bygget et ismejeri på gården, hvor de producerer den lækre og velsmagende bondegårdsis. Bondegårdsisen er for øvrigt et koncept, som stammer fra Holland. Isens hovedingrediens er mælk fra deres egne køer.

Søren har et tip til yngre landmænd: Elsk dit arbejde, og sørg for løbende kontakt til mejerier og slagterier for at lave gode prisaftaler for dine produkter!

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til plansiloer? Så kontakt vores rådgivere helt uden forbindende.

Byg din plansilo

Med vores 3D-generator bygger du din egen plansilo i tre trin Bestem hvad du skal bruge siloen til, vælg en murtype og indtast målene på din plansilo og akseltrykket. Vælg en befæstelsestype, eventuelt tilbehør og ekstra serviceydelser. Inden for tre arbejdsdage efter modtagelse af din forespørgsel modtager du uden forbindende vores rådgivning, som tager højde for dine behov og ønsk