HomeProjekterSkræddersyede støttemure til Hollands første brinttankstation

Skræddersyede støttemure til Hollands første brinttankstation

Sidste år åbnede Fountain Fuels første brinttankstation i Amersfoort. På vegne af VMV Projecten Renswoude leverede Bosch Beton skræddersyede LR- og L-støttemure, der bruges som afskærmning.

Fountain Fuel

Projektet med disse såkaldte Fountain Fuels er udtænkt af iværksætterne Stephan Bredewold og Steef Severijn. Deres mission er at gøre fremtiden mere bæredygtig, mere retfærdig og renere. De har opbygget et netværk af energistationer med nul emission siden 2016, da de mener, at brint spiller en vigtig rolle i energiomstillingen. Med deres Fountain Fuels kombinerer de derfor brint og batteri.

Iværksætterne opstiller disse energistationer med nul emission på strategiske steder i hele Holland. Det første sted er Amersfoort, Rotterdam og Nijmegen følger senere. I forsommeren 2023 blev den første Fountain Fuel åbnet i Amersfoort, lige ved siden af foodcourt’en med bl.a. KFC og McDonalds. Desuden ligger den lige ved siden af motorvejen – altså et godt sted at lade op!

VMV Projecten fra Renswoude, henvendte sig til Bosch Beton for levering af støttemure til Fountain Fuels brintstation, som er en del af en energistation med nul emission. På denne lade- og tankstation kombineres brinttankning i stor skala med elektrisk opladning. VMV Projects udførte jordarbejdet til projektet.

Skræddersyede støttemure

Støttemurene er anvendt for at afskærme brintstationen og forhindre eksplosion og brand. Til dette projekt er der anvendt både L-støttemure og LR-støttemure. L-støttemurene med hæl er 350 x 250 cm og 400 x 250 cm, med alle former for skræddersyede tilpasninger. LR-støttemurene er leveret med og uden hæl. Støttemurenes højde varierer, og der er foretaget affasninger, udsparinger og afkortninger. Det var nødvendigt med at affase LR-støttemurene, fordi støttemurens topkant har en tykkelse på 15 cm og den for en stor del er vinkelret i begge sider. For at sikre, at støttemurene står side om side i én lige linje, var det nødvendigt med at affase støttemurene. På denne måde skråner støttemurene pænt.

Desuden er støttemurenes fødder placeret over hinanden. Ellers ville geringen være for lille og der ville ikke være tilstrækkelig plads til støttemurens fod mere.

I det hele taget var det et udfordrende projekt for kunden. Delvist på grund af dette blev Bosch Betons projektledelse tilkaldt til byggepladsen for at hjælpe med opstillingen, hvilket medførte, at hele processen forløb problemfrit, sikkert samt med en hurtig leveringstid.

L- og LR-støttemuren

L-støttemuren med hæl er udviklet med særligt henblik på anvendelser med mellemsvær belastning i bygge- og anlægssektoren. Den vinkelrette bagside gør, at der ved montagen opstår en flot, målfast og lige støttemur. Takket være en levetid på mindst 50 år er vores støttemure også en bæredygtig løsning.

LR-støttemuren er udviklet specielt til anvendelser med tungere (R=retaining) belastning i bygge- og anlægssektoren og fås i flere forskellige længder. LR-støttemurens topkant har altid en tykkelse på 150 mm og støttemuren har en særlig samlingsudsparing. Derfor er denne støttemur særdeles velegnet til brug ved forskellige højdespring.

Brint, en ‘’ren’’ energibærer

Bosch Beton er overbevist om, at brint kommer til at spille en stor rolle i fremtiden. Det skyldes, at brint er et bæredygtigt brændstof, et “rent” brændstof, og at der kun frigives vand (damp) ved forbrændingen. Altså særdeles miljøvenligt. Desuden er det myndighedernes mål, at Holland skal være klimaneutral i 2050. I den forbindelse er brint af afgørende betydning, for ikke alting kan gøres bæredygtigt med elektricitet.

Bosch Beton har allerede taget de første skridt i retning af at bruge brint. Forberedelserne til at bruge den første brintlastbil fra Bosch Beton er allerede i gang. Bosch Beton ser det som et fremtidigt transportmiddel for at transportere og opstille støttemure CO2-neutralt.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.