Bosch Beton - Maatwerk antraciet keerwanden bij TU Delft
HomeProjekterSpecialfremstillede støttemure i antracit til TU Delft

Specialfremstillede støttemure i antracit til TU Delft

Gennem de seneste to år er Stevin-området, en del af campus ved det tekniske universitet i Delft (TU Delft) blevet grundigt gennemrenoveret. Til renoveringen af området har Bosch Beton leveret omtrent 500 meter antracitfarvede L-støttemure til anlægning af en trappe, siddeelementer og en rampe til kørestolsbrugere. Elementerne blev specialfremstillet til formålet på vores bæredygtige fabrik efter arkitektens design.

Antracitfarvede støttemure

I Stevin-området var der over en toårig periode opført og renoveret et stort antal bygninger. De forskellige materialer betød, at udendørsområdet ikke længere fremstod som et samlet hele. Derfor fik BAM Infra til opgave at gennemrenovere området. Mellem Bygning 28 og undervisningsbygningen Echo er der anlagt en trappe, som forbinder de to bygninger. Der er anvendt antracitfarvede støttemure til udligning af niveauforskellene, og derved er der anlagt siddeelementer og en rampe til kørestolsbrugere. De antracitgrå mure skaber en flot kontrast til de anlagte belægningssten. I alt er der monteret 500 meter antracitfarvede L-støttemure med en højde på 50 cm.

Skræddersyede løsninger

Alle de præfabrikerede støttemure er produceret på vores egen bæredygtige fabrik i Barneveld. Projektet krævede en del specialfremstillede elementer, som vi klargjorde på forhånd. Fordelen ved denne grundige forberedelse var, at støttemurene nemt og hurtig kunne monteres på stedet i den rigtige rækkefølge til anlæggelsen af trappens forskellige elementer. Efterfølgende blev der realiseret et skoleeksempel på godt brolæggerhåndværk, som satte kronen på værket og gav et smukt slutresultat.

BAM Infra valgte Bosch Beton, fordi vi havde kompetencerne til at omsætte arkitektens vision til et praktisk udførligt design. Vores eget Engineering-team udarbejdede præcise tegninger.

Specialopgaver

Vores støttemure leveres som standard med en glat overflade og i en lys grå nuance. Det sker dog oftere og oftere, at vi fremstiller såkaldte specialstøttemure. Det vil sige, at vi specialfremstiller mure med f.eks. med afrundinger, affasninger, farver, ekstra tykkelse eller struktur til vores kunde. Det giver et væld af valgmuligheder i murenes udformning.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om skræddersyede løsninger, vi kan tilbyde med vores støttemure til specialopgaver? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.