HomeProjekterStøttemure beriger den østrigske bjerglandsby Fraxern

Støttemure beriger den østrigske bjerglandsby Fraxern

I den østrigske delstat Vorarlberg, tæt på den schweiziske grænse, ligger den lille bjerglandsby Fraxern. I 2016 stiftede den lokale entreprenør, Andreas Lins, bekendtskab med Bosch Betons støttemure. Lige siden har de hollandske støttemure ikke været til at komme uden om i Fraxern, og mange af landsbyens huse og haver er blevet beriget med en solid støttemursløsning fra Bosch Beton.

Udligning af terrænforskelle i bjergene

Andreas Lins har i mange år været aktiv som lokal entreprenør i den østrigske region Feldkirch. Fra sin base i bjerglandsbyen Fraxern er han involveret i mange lokale byggeprojekter, hvor hans absolutte spidskompetencer er inden for jordarbejde og træbyggeri. Således gik det til, at Andreas i 2016 var underleverandør ved anlægningen af en ørreddam i den nærliggende landsby Satteins, hvor der blev anvendt TWA125-støttemure fra Bosch Beton. Lige siden har Andreas valgt at importere støttemure fra Holland til sine byggeprojekter. Da mange huse i Fraxern er beliggende på bjergsiden, betyder terrænforskellen, at næsten alle byggeprojekter kræver en solid støttemur til at holde jorden tilbage.

Talrige anvendelsesmuligheder med støttemure

At støttemure har talrige anvendelsesformål, er almindeligt kendt. Støttemure er bl.a. den perfekte løsning til udligning af højdeforskellen mellem have og belægning. Det kan gøres i mange forskellige højder. De mange forskellige formål, Andreas har anvendt Bosch Beton-støttemure til, kan ses på de færdige resultater ude hos hans kunder.

Ved renoveringen af et hus fra 1800-tallet er der opført tre nye garager under huset. Til omlægning af haven i terrasser er der bl.a. anvendt 6 stk. L050-støttemure og 7 stk. L075HÆL-støttemure. Bag en nyopført bolig er der opstillet 9 stk. L125200HÆL-støttemure til udligning af terrænforskellen op til naboens baghave, der ligger højere oppe ad skråningen. Ved et hus på Dorfstraße er der anvendt 4 stk. L-HÆL-støttemure i højder fra 100 til 175 cm til en afgrænsningsmur mellem vejen og den højere beliggende have. Da asfalten kunne lægges tæt ind til støttemurene, kunne Andreas i samarbejde med kommunen skabe et flot slutresultat med helt stramme linjer. Ved to andre byggeprojekter i landsbyen er der anvendt flere L-HÆL-støttemure til robust befæstelse af skråninger.

Hollandske støttemure gør en stor forskel

For Andreas Lins gør Bosch Betons støttemure absolut en stor forskel. Det er en stor fordel for Andreas, at støttemurene fås i 4 meters længde, og at de kan opstilles med den særlige løftetang. Før han kendte til Bosch Beton, måtte han lade sig nøje med støttemurselementer i 1-2 meters længde med løfteankre, hvilket gjorde opstillingen væsentlig mere tidskrævende. Elementernes glatte finish og gode formstabilitet gør dem også til et rigtig godt valg, når slutkunden ønsker et flot slutresultat med et stilrent udtryk. Desuden er Bosch Beton Andreas behjælpelig med at finde den mest effektive logistikløsning, og støttemurene kan næsten altid kan leveres fra lager. Alle disse fordele betyder, at det på bundlinjen er det mest fordelagtige valg, både økonomisk og byggeteknisk set, også selv om støttemurene skal transporteres næsten 800 kilometer.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om de skræddersyede løsninger, vi kan tilbyde med vores støttemure til jord og have? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.