HomeProjekterStøttemure danner robust nedkørsel til underjordisk garage

Støttemure danner robust nedkørsel til underjordisk garage

Ved et nybyggeri på Zonneoordlaan i hollandske Ede valgte ejeren at etablere et værksted med underjordisk garage i forbindelse med opførelsen af sit nye hus. Anlægningen af nedkørslen krævede en specialdesignet støttemursløsning. H. van Ee Mallenmakerij og Bosch Beton gik sammen om at tegne en passende støttemursløsning.

Unikt nybyggeri

Hvem drømmer ikke om at bygge sit helt eget hus? For et par år siden blev det første spadestik taget til et nybyggeri på Zonneoordlaan i hollandske Ede, som netop var ejerens drømmehus – med tilhørende værksted. Et af ejerens ønsker var, at der skulle opføres en garage under værkstedet. H. van Ee Mallenmakerij, der også er leverandør til Bosch Beton, udtænkte en konstruktion, der kunne gøre drømmen til virkelighed. I dag er værkstedet færdigopført med underjordisk garage, og ejeren kan parkere sine køretøjer sikkert og tørt i kælderen.

Specialdesignet nedkørsel

Ved opførelse af en underjordisk garage eller parkeringskælder skal der som regel også anlægges en nedkørsel, hvilket ofte kræver en skræddersyet løsning. Ved huset i Ede lå garagens indgang i en anderledes vinkel, hvilket gjorde det nødvendigt at anlægge en nedkørsel med to kurver. Til opgaven blev der anvendt almindelige L-støttemure og L-HÆL-støttemure i højder fra 100 til 350 cm. Bosch Betons udviklingsteam var med fra A til Z i udviklingen af denne specialdesignede løsning, hvor støttemurene blev tilpasset allerede fra fabrikken. Ved at afkorte visse elementer og geringskære dem i den helt rigtige vinkel opnåede man en skræddersyet løsning, som ved opstillingen passede perfekt til de faktiske omgivelser. Til støttemurenes top fremstillede Van Ee en murafdækning af beton, som gav et flot og færdigt helhedsudtryk.

L-støttemure

L-støttemuren er udviklet specielt til anvendelser med lettere belastning i bygge- og anlægssektoren. Denne mur fås i forskellige længder og er velegnet til en lang række anvendelsesområder, f.eks. ramper og nedkørsler, områdeafgrænsning, oversvømmelsessikring og bolværker. Støttemure fra Bosch Beton har altid en flot glat finish. Vores internt udviklede løftetangsystem gør støttemurene nemme at installere uden løfteankre. Desuden kan vores støttemure i højder fra 50 cm til 400 cm som regel leveres direkte fra lager. I samarbejde med vores rådgivere og ingeniører sikrer vi, at der leveres den rigtige støttemursløsning til ethvert projekt.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om de skræddersyede løsninger, vi kan tilbyde med vores støttemure til ramper, nedkørsler m.m.? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.