Bosch Beton - Keerwanden als afscheiding en geluidsscherm op recreatiepark BillyBird in Volkel
HomeProjekterStøttemure som terrænadskillelse og støjskærm i forlystelsespark

Støttemure som terrænadskillelse og støjskærm i forlystelsespark

I forlystelsesparken BillyBird Park Hemelrijk i hollandske Volkel er der anvendt støttemure til udligning af niveauforskelle. Derudover fungerer støttemurene også som afskærmning mod eventuelle støjgener. For at opnå en skarp afgrænsning mellem strand- og græsarealer er der efterfølgende monteret lave støttemure. Murenes formstabilitet og deres flotte og glatte finish var blot nogle af de fordele, som gjorde, at valget faldt på Bosch Beton.

Ved at skære igennem en bakke blev der etableret en gennemgang til det nye område i forlystelsesparken BillyBird Hemelrijk. Til udligning af en række niveauforskelle valgte entreprenørfirmaet Gebr. van den Brand en van Oort B.V. også at montere støttemure. Hermed var højdeforskellene hurtigt udlignet, og områdeafgrænsningen ser samtidig flot og stilren ud. Byggeri med støttemure er hurtigt overstået, og så har murene oven i købet en lang levetid.

Etablering af skråning

Til etablering af en skråning over en 100 meter lang strækning blev der brugt L-støttemure med hæl og en højde på 2,5 meter. Den jord, som før lå foran støttemurene, er flyttet om bag ved murene, så der er opstået en skråning. Her har parkens ejer efterfølgende anlagt et område til familie- og firmafester.

Afgrænsning af sand og græs

Ved beachvolleybanen har Gebr. van den Brand en Van Oort også monteret støttemure. Her hælder skrænten skarpt nedad, så der var brug for en kreativ løsning til udligning af højdeforskellen. Det lykkedes godt og ser samtidig pænt ud. Mellem stranden og græsset har entreprenørvirksomheden etableret en adskillelse med meget lave støttemure i en højde på kun 50 cm. Det skaber en pæn afgrænsning mellem sandstranden og græsarealet.

Etablering af støjskærm

Ud over terrænadskillelse er det også muligt at anvende støttemure som støjskærm. Med 5 meter høje L-støttemure med hæl har entreprenørvirksomheden opført en afskærmning ind mod naboerne, der samtidig fungerer som støjskærm. Foran støttemurene skal der desuden anlægges en terrasse i en højde af ca. 2,5 meter. Der er nu allerede etableret en flot læskærm.

Vores Engineering-team udarbejdede tegningerne til dette projekt. Enkelte af murene blev tilpasset i form af geringskæring. Vores team tilbød desuden bistand i forbindelse med montagen.

Samarbejde

Gebr. van den Brand en Van Oort har samarbejdet med Bosch Beton i længere tid. De er meget tilfredse med støttemurene. Fordelene er, at murene er meget formstabile og har en glat finish. Samtidig er undersiden helt plan, hvilket er en stor fordel, når murene skal opstilles. Hvis sandlaget er udført ordentligt, står murene straks helt lige.

Ejeren af forlystelsesparken BillyBird Park Hemelrijk i Volkel er glad for det færdige resultat. Projektet er udført præcis som ønsket og lever til fulde op til forventningerne. Ikke mindst takket være det gode samarbejde med Bosch Beton og den hurtige levering.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til jord & have, terrænadskillelse eller sport & rekreation? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.