HomeProjekterVinder af konkurrence om plansilo geninvesterer sin præmie i ekstra plansilo

Vinder af konkurrence om plansilo geninvesterer sin præmie i ekstra plansilo

Med kampagnen “Et hjerte for landmanden” indledte Bosch Beton på Valentinsdag 2022 en konkurrence, hvor de deltagende landmænd kunne vinde værdien af deres indkøbte plansilo – 15.000 eller 25.000 euro – tilbage. Blandt det overvældende antal deltagere udtrak notaren bedriften Maatschap Wesselingh i Amstelveen som den hollandske vinder. Familien Wesselingh valgte herefter at geninvestere pengepræmien i en ekstra plansilo.

Oprindelig investering i ny plansilo

Familien Wesselinghs bedrift går langt tilbage i historien og har i dag Bart Wesselingh ved roret som den nyeste generation. Gården er beliggende midt i et større naturområde sydøst for Schiphol lufthavn, hvor Bart og hans familie har en flot besætning af malkekøer. Med Amstel-floden praktisk placeret i forhaven er det en unik beliggenhed at føre familiebedriften videre på.

Investeringen blev fordoblet

For at optimere sin oplagring af grovfoder til malkekvæget valgte Bart Wesselingh efter udførlig rådgivning fra Bosch Betons salgskonsulent at opføre en helt ny plansilo. Det var noget helt nyt for bedriften, som tidligere havde en lang tradition for at fremstille betonelementer i hjemmelavede støbeforme i egen maskinhal. Bart valgte i april 2022 at købe sig til betonelementer for at sikre en god start på den kommende græsningssæson. Da købet fandt sted i april, mens Bosch Betons konkurrence løb af stablen, havde Bart automatisk en chance for at vinde den indkøbte silo til en værdi af 15.000 euro tilbage. Men det kom som en stor overraskelse, da den intetanende familie Wesselingh den 9. maj 2022 fik besøg af teamet fra Bosch Beton og blev kåret som den endelige vinder. For at fremskynde moderniseringen af malkekvægsbedriften valgte Bart allerede samme måned at geninvestere præmien i opførelsen af endnu en plansilo.

LAV-støttemure

For at skabe tilstrækkelig stabilitet på Maatschap Wesselinghs tørvejord valgte Bart at investere i LAV-støttemure, som er landbrugsstøttemure med en ekstra lang fod. Ved det oprindelige køb indkøbte han 22 stk. LA250V-elementer, heraf 11 med dobbelt sidedræn. Hermed opstod der en 44 meter lang plansilo med en nettohøjde på 250 cm, fuget helt væske- og ilttæt med bitumenfugemasse. I juli 2022, da bedriften havde vundet præmien, blev der udvidet med en identisk plansilo, så der endnu inden sommeren stod et nyt grovfoderlager på 88 meter klar. Med en projekteret levetid på 50 år er plansiloerne også med til at sikre Maatschap Wesselingh til næste generation. Og som tegn på, at den kommende generation allerede er på vej, render familien Wesselinghs fire børn allerede rundt i børneoveralls fra Bosch Beton.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om, hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til plansiloer? Så kontakt vores konsulenter helt uforpligtende.