FAQ

Hvad skal jeg forberede, når der skal placeres en silo?

Se venligst “yderligere information” i ovenstående menu. Her finder du bl.a. en kompakt, trindelt beskrivelse.

Hvordan må jeg belaste mine betonelementer?

Jævnfør belastningsskemaet. Hvert betonelement kan klare en anden belastning. Disse belastningsskemaer finder du under “vejledning” i menuen.

Hvordan forbindes betonelementerne med hinanden?

De selvbærende vægge, indermurene og U-betonelementerne uden hæl forbindes med fer og not. L-væggene og U-væggene forbindes indbyrdes med kunststoflægter. Vil du vide hvordan du kan tætne betonelementerne, når de er forbundet med hinanden? Kig da på kit-instruktionerne.

Hvad er akseltryk?

Den maksimale vægt for en aksel på et køretøj, der kører langs betonelementerne.

Hvad er afstand til kanten?

Afstanden til kanten fra midten af det hjul, der er tættest på betonelementet. Bosch Betons betonelementer har en påkrævet afstand til kant på 0, når belastningsskemaerne følges korrekt. Det giver store fordele og er unikt for markedet.

Hvad er højstyrkebeton?

Beton med en styrke på C60/75(75N/mm2 trykstyrke) kaldes højstyrkebeton. Bosch Beton anvender udelukkende højstyrkebeton i væggene.

Hvordan skal grundvolden anlægges?

Anlæggelsen af en grundvold afhænger af elementtype, anvendelse og belastningstype. Jævnfør belastningsskemaet.

Skal man have en byggetilladelse til at bygge en køresilo?

Det afhænger af din region. Vi anbefaler, at du undersøger dette hos de lokale myndigheder eller erhvervsrådgiver.

Hvad gør jeg, hvis jeg har brug for en beregning af betonelementerne?

Hvis du anmoder om det, opstiller vi gratis en statistisk beregning af betonelementerne, når du har bestilt betonelementerne.

Hvordan leveres betonelementerne?

Første del af betonelementerne kommer med én lastbil med kran. De øvrige betonelementer leveres på flade vogne. Kranvognen placerer først de betonelementer, som den selv har medbragt. Derefter losser og placeres betonelementerne fra de flade vogne. Bemærk: Det vigtigste er, at der kan stå to vogne ved siden af hinanden på opførelsespladsen. Hvis dette ikke er muligt, er det nødvendigt at flytte elementerne fra de flade vogne til kranvognen. Dette tager længere tid, og kan føre til ekstra placeringsomkostninger.

Hvad sker der, hvis betonelementerne ikke kan placeres fra lastbilen?

Hvis vi ikke kan placere elementerne fra lastbilen, kan du leje andet materiale hos os. De første to dage er gratis. Har du brug for udstyret længere, betaler du en dagspris, afhængigt af typen af udstyret.

Hvornår skal jeg foretage min bestilling?

For at kunne planlægge transporten af din levering,  skal du placere din bestilling mindst 2 uger før den ønskede leveringsdato. Hvis denne periode er kortere, kan vi ikke garantere, at den ønskede leveringsdato er mulig.