Femern A/S
HomeOm osNyhederBosch Beton samarbejder med FLC om Femern Bælt-projektet

Bosch Beton samarbejder med FLC om Femern Bælt-projektet

Femern Bælt-forbindelsen er et af Europas største infrastrukturprojekter, der skal skabe en hurtigere rute mellem Danmark og Tyskland. Der bliver bygget en 18 kilometer lang tunnel med både en motorvej og en jernbanelinje. Entreprenøren Fehmarn Link Contractors (FLC) har valgt Bosch Beton til at levere betonbarriererne.

14 maj 2024

Udfordrende projekt

Fra 2029 forbinder Femern Bælt-tunnelen den tyske ø Femern med den danske ø Lolland for at tilvejebringe en hurtigere og sikrere forbindelse mellem Skandinavien og Europa. Femern Bælt-projektet opføres af tre internationale entreprenørkonsortier: FLC, FBC og FSC. Tunnelen opføres ved hjælp af 89 præfabrikerede betonelementer placeret i en dybde på op til 40 meter under havbunden. Det betyder, at tunnelen bliver verdens længste sænketunnel og reducerer rejsetiden mellem de tyske og danske kyster til 10 minutter i bil og syv minutter med tog.

Parterne

FLC står for konstruktionen af Femern Bælt-tunnelen, portalbygningerne på begge sider af Femern Bælt og fabrikken, der støber tunnelelementerne. FLC er et joint venture mellem VINCI Constructions Grands Projets (Frankrig), Aarsleff (Danmark), Max Bögl Stiftung & CO KG (Tyskland), BAM Infra B.V (Holland), BAM International B.V (Holland), Wayss & Freytag Ingenieurbau AG (Tyskland), Solétanche-Bachy International S.A.S (Frankrig), CFE SA (Belgien), Dredging International NV (Belgien).

Særlige barrierer

Bosch Beton leverer betonbarriererne til opførelsen af denne tunnel. Disse fungerer som beskyttelsesbarrierer og placeres langs tunnelens to baner. Ingeniørafdelingerne har designet barriererne specielt til dette projekt, og Bosch Beton leverer i alt 72 kilometer af disse barrierer til dette specielle projekt. Entreprenøren FLC valgte vores barrierer på grund af et af de vigtige elementer i forhold til tunnelens design: sikkerheden for brugere af tunnelen. For at garantere deres sikkerhed skal barriererne opfylde høje tekniske specifikationer, og vi er i stand til at leve op til dem på grund af vores evne til at tilbyde tilpassede betonblandingsdesign.

Hos Bosch Beton er vi stolte over at være en del af dette storstilede projekt og indgå i et samarbejde med disse anerkendte parter, hvor hollændernes styrke træder frem. Det føles som en belønning for vores indsats for bæredygtighed og motiverer os til at fortsætte med at bevæge os fremad i denne retning.