HomeProjekter3 nye plansiloer til tyreopdræt i Frankrig

3 nye plansiloer til tyreopdræt i Frankrig

På et tyreopdræt i den franske region Picardie søgte man efter en løsning til udvidelse af gårdens grovfodersilo for at sikre rigeligt grovfoder til det stigende antal tyrekalve året rundt. Bosch Beton var med på sidelinjen i overvejelserne om tyreopdrættets fremtid, og det endte med opførelsen af tre nye plansiloer med en højde på 2,5 meter.

En investering i fremtiden

Opdræt af tyrekalve kræver store mængder grovfoder af høj kvalitet. Dette tyreopdræt, der er beliggende i det nordlige Frankrig, har inden for de seneste år opnået tilladelse til at udvide sin besætning. For at sikre, at der også i en fjern fremtid ville være rigelig plads til oplagring af tyrekalvenes grovfoder, kontaktede opdrætteren Bosch Beton for at få en ny fodersiloløsning med en langsigtet vision.

De nye plansiloer blev til i to faser. I foråret 2023 blev der opført en enkelt plansilo med en længde på 44 meter og en kammerbredde på over 13 meter. Da denne fase var veloverstået, begyndte man om sommeren på opførelsen af anden fase, hvor to næsten identiske siloer blev opført og sammenbygget ved hjælp af en U-støttemur med trapper. Alle siloer blev opført med 250 cm høje støttemurselementer. Resultatet er en samlet grovfoderkapacitet på hele 4500 m3.

Betydningen af en god plansilo

Godt grovfoder er forudsætningen for alt og resulterer i en bedre mælkeydelse fra dine køer. For at minimere tab og begrænse det nødvendige indkøb af ekstra grovfoder er det vigtigt at have en god plansilo. En cirkulær tankegang og en god plansilo giver desuden økonomiske fordele. En plansilo fra Bosch Beton holder i flere generationer, så det er en investering, der tjener sig ind igen.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om dette projekt eller om de skræddersyede løsninger, vi kan tilbyde med vores støttemure til plansiloer? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.