Bosch Beton - Innovatieve oplossing onder water voor rwzi De Sumpel in Almelo
HomeProjekterInnovativ løsning under vandet til rensningsanlægget i Almelo (NL)

Innovativ løsning under vandet til rensningsanlægget i Almelo (NL)

En udfordrende opgave på rensningsanlægget “De Sumpel” i Almelo. Rensningsanlægget trængte til at blive moderniseret. Vandforsyningsselskabet “Waterschap Vechtstromen” valgte en ”tank-i-tank”-konstruktion af beton bestående af støttemure fra Bosch Beton som innovativ løsning. Opgaven krævede et team af dykkere, da støttemurene skulle monteres under vandet.

Innovativ løsning

”De Sumpel”, rensningsanlægget i den hollandske by Almelo, er opført i 1970’erne og trængte stærkt til istandsættelse. Anlægget levede ganske enkelt ikke længere op til de aktuelle krav. Efter det første udkast udarbejdet af vandforsyningsselskabet Waterschap Vechtstromen stod det dog hurtigt klart, at omkostningerne ville komme til at ligge langt over det planlagte budget. Derfor fandt vandforsyningsselskabet i samarbejde med en tredjepart frem til en innovativ løsning. Løsningen involverede 150 løbende meter TWA- og L-støttemure fra Bosch Beton.

”Tank-i-tank” af beton

Det var op til et team af eksperter at komme med en kreativ, bæredygtig og først og fremmest billigere løsning til renovering af spildevandsrensningssystemet. Resultatet blev en “tank-i-tank”-konstruktion. En løsning, hvor der blev monteret en betontank på cirka 5 x 4 meter med en vægt på 36 ton i det eksisterende ventileringskredsløb. I denne nye tank kan bakterierne udføre deres arbejde optimalt og dermed rense Almelos spildevand.

Dykkerteam

Selv om dette var en helt ny og ikke tidligere afprøvet løsning, forløb hele processen problemfrit. Med etableringen af betontanken og de nye støttemure opfylder rensningsanlægget nu igen de aktuelle krav. Monteringen af støttemurene fra Bosch Beton var endnu en spændende udfordring. Opgaven krævede et specialiseret team af dykkere for at sikre sikker placering af støttemurene under vandniveauet, mens rensningsanlægget hele tiden i drift under konstruktionen.

Resultatet er et spektakulært anlæg, hvor vores støttemure spiller en afgørende rolle.

Mere information

Vil du vide mere om dette projekt eller hvilke skræddersyede løsninger vi kan tilbyde med vores støttemure til vand? Så kontakt vores rådgivere helt uforpligtende.